e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Novembre del 2009

On estan els limitis de la hipocresia de l'Ajuntament?

 

En el nostre barri del Congrés-Indians segueix havent terrasses de bars i restaurants que no compleixen la normativa de via pública, i que, com totes, ens roben espai públic a tots. La normativa diu que entre la vorada de la vorera i la terrassa ha d'haver mínim 50cm, i així el vianant pot pujar-se a la vorera. Moltes vegades s'ha denunciat la terrassa del  c/ Garcilaso  escaira amb el carrer Francesc  Tarrega, just a la sortida del metre, que a més amb plantes no deixa veure els vehicles que circulen pel carrer.

L'Ajuntament s'entossudeix a reformar els carrers, aixecant-les, tallant arbres, ampliant les voreres i tot això, perquè puguem gaudir de mes espai i ampliar la zona de passeig. És necessària tanta obra?, realitzen actuacions on realment no fa mancada.

 Però no s'actuarà en aquesta terrassa, fins que un veí del barri tingui un accident...

Continuar llegint...

16 de Novembre del 2009

La vacuna contra la grip nova arriba a Catalunya

Més d'un milió i mig de catalans (1.514.270) començaran a vacunar-se a partir d'avui contra la grip nova, un col·lectiu que representa aproximadament el 20% de la població de Catalunya i que inclou les persones de més de 6 mesos amb malalties associades, les embarassades, els treballadors sanitaris i els de serveis d'emergència i seguretat.

L'administració de la vacuna es realitzarà de manera simultània per a tots els grups de risc als CAP i està previst que es dugui a terme esglaonadament. En la majoria dels casos serà necessària només una punxada per assegurar la immunitat. Per evitar cues els primers dies, alguns CAP ja comencen a laminar les visites i peticions de vacuna, i adverteixen els usuaris que no podran vacunar fins dimecres o dijous, tot i tenir ja disponibles els immunitzadors.

El grup més afectat pel virus A(H1N1), majoritàriament de...

Continuar llegint...

12 de Novembre del 2009

Aules mig buides per la grip A

L'extensió de l'epidèmia provoca un elevat nombre de baixes escolars

Carol Biosca 
Sant Cugat del Valles:

Les escoles s'han convertit els últims dies en un dels principals aparadors de l'afectació que la nova grip està tenint entre la població de 5 a 14 anys,
el col·lectiu més afectat per la malaltia amb un total de 715 casos per cada 100.000 habitants, segons l'últim registre de les infeccions respiratòries agudes.

Tot i que no hi ha dades oficials del nombre d'absències escolars causades per la grip nova, han estat molts els centres educatius que les últimes setmanes han registrat un nombre creixent de baixes d'alumnes i mestres amb símptomes de grip, si bé no en tots els casos s'ha pogut determinar que el virus causant fos l'A(H1N1).

"Ara tothom dóna per fet que si algú...

Continuar llegint...

12 de Novembre del 2009

El Ayuntamiento de Barcelona gastó miles de euros en informes de dudosa utilidad

El consistorio encargó un millar de informes y estudios técnicos en el 2008 por un valor de 13,4 millones de euros. Muchos son incuestionables, pero también hay ejemplos de despilfarro

En el Ayuntamiento de Barcelona, bajo el epígrafe de informes y estudios técnicos (código 227/06), cabe prácticamente todo. Se trata de un gran cajón de sastre con capacidad para contener todo tipo de estudios encargados a empresas o personas sin vinculación profesional directa con la administración municipal. La gran mayoría de ellos son impecables y muchos hasta resultan necesarios, imprescindibles para definir un proyecto o para que el Ayuntamiento dé respuesta a las demandas cada vez más numerosas, complejas y sofisticadas a las que han de hacer frente los gestores de la institución.

Sin embargo, en algunos casos el encargo de estos trabajos levanta un tufo de sospecha sobre...

Continuar llegint...

12 de Novembre del 2009

El darrer nyap de Jordi Hereu

1.800 veïns qualifiquen de "il·legals" les obres del parc Joan Miró

Un aspecte de les obres de la caserna dels bombers al parc Joan Miró  Un aspecte de les obres
de la caserna dels bombers al parc Joan Miró

Un total de 1.800 veïns de la zona del parc Joan Miró de Barcelona han signat ja en contra de les obres que s'estan realitzant en aquest punt de l'esquerra de l'Eixample, i que consideren "il·legals", per instal·lar una caserna de bombers.

Segons ha declarat a e-noticíes Patrícia Plaza, portaveu del...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2009

Con razon SE DAN DE OSTIAS PARA COGER UN ESCAÑO

  SÍ, ES INDECENTE!!!!

Me gustaría transmitir a todos los CIUDADANOS lo que en estos tiempos de penuria general para todas las economía, yo considero indecente.

  • Indecente, es que el salario mínimo de un trabajador/a sea de 624 €/mes y el de un "Sr./Sra." diputad@ 3.996 €/mes, pudiendo llegar con dietas y otras prebendas a los 6.500 €/mes;
  • Indecente, es que un Sr./Sra. catedrátic@ de universidad o un Sr./Sra. cirujan@ de la sanidad pública ganen menos que un concejal de festejos en un ayuntamiento de tercera;
  • Indecente, es que los mailto:polític@s se suban sus retribuciones en el porcentaje que les apetezca, (siempre claro está, por unanimidad, por supuesto y al...

    Continuar llegint...

11 de Novembre del 2009

Un jutjat fa investigar Mayol per un conflicte amb els sindicats

Increible el comportament d'aquesta politica tan rellevant d'Iniciativa, contra els més elementals drets de reunió, i aquests són d'esquerres...Increible el paper del jutjes, devant dels polítics, absolutament servil, aquests han de controlar-los?

El cas arrenca d'una querella presentada pels treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona contra la presidenta de l'Institut Municipal, Imma Mayol; el gerent, Jordi Campillo, i una lletrada de l'Ajuntament, Patrícia Giner

Jordi Panyella
La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona ha dictat una resolució en què ordena al jutjat d'instrucció 17 investigar la regidora Imma Mayol per un suposat delicte contra la llibertat sindical. El cas arrenca d'una querella presentada pels treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona contra la presidenta de l'Institut Municipal, Imma Mayol; el gerent, Jordi Campillo, i una lletrada...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2009

Montilla: "Me cuesta creer que algunas personas se hayan aprovechado" de sus cargos

El presidente de la Generalitat y primer secretario del PSC, José Montilla, aseguró hoy, sobre los imputados y encarcelados por la 'Operación Pretoria' sobre una presunta trama de corrupción urbanística: "Me cuesta creer que algunas personas se hayan aprovechado" de sus cargos públicos para enriquecerse.

En declaraciones a TV3 recogidas por Europa Press, Montilla dijo que él no es de los que "condenan de antemano" a las personas encausadas y aseguró que esta tarea corresponde al poder judicial.

"A quien más ha afectado --el caso-- es a la familia socialista de Santa Coloma y a su población en general", al ver que su municipio pasa a ser centro de atención y que pasa a tener unas circunstancias complicadas, aseguró Montilla, en la primera entrevista que concede tras el estallido del 'caso Pretoria'.

Tras confirmar que "antes del fin...

Continuar llegint...

09 de Novembre del 2009

La Generalitat podría ahorrar 70 millones de euros en estudios

Un informe interno señala que es posible reducir este tipo de gastos   |  Turrull (CiU reclama firmeza a Benach a la hora de pedir que el Govern muestre sus informes

IÑAKI ELLAKURÍA
La querencia del Gobierno tripartito a encargar informes y estudios de dudosa utilidad a personas ajenas a la Administración (y en algunos casos cercanas a los partidos) ha desatado todo tipo de críticas de la oposición e, incluso, una investigación de la Fiscalía. Curiosamente, desde el mismo seno del Govern han surgido voces que aconsejan reducir esta práctica.

Un estudio interno del Govern sobre "El potencial de ahorro respecto a otras comunidades", a cuyo resumen ha tenido acceso La Vanguardia, señala que la Administración catalana tiene un ahorro potencial de entre "45 y 70...

Continuar llegint...

08 de Novembre del 2009

La degradació del Raval acaba la paciència veïnal

La regidora admet que el barri necessita «una actuació més intensa i efectiva»

Tràfic de drogues constant i a qualsevol cantonada, prostitució pel carrer i tot el que aquesta comporta, petits (i no tan petits) furts, soroll i brutícia. Aquest és, molt a desgrat seu, el pa de cada dia dels esgotats veïns del Raval, cosa que ha sobrepassat de llarg la seva paciència. Així l'hi van fer saber per enèsima vegada a la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, en l'audiència pública del districte, celebrada dimarts.
Després d'un estiu mogut (la de dimarts va ser la primera audiència pública des del juny), els veïns, molt alterats per la degradació del barri, que alguns van qualificar com «la claveguera de Barcelona», van aprofitar la trobada per compartir tot el seu malestar amb la regidora, que va aguantar amb aplom...

Continuar llegint...