e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener del 2010

Un interventor de la Generalitat, implicat en el saqueig del Palau

És parella de Gemma Montull i es van pagar obres a casa amb diners de l'entitat

Barcelona - J.M. FLORES/ M. PIULACHS
El Departament d'Economia i Finances ha apartat del seu càrrec Enric Fernández, un funcionari del cos d'intervenció de la conselleria, per la seva presumpta implicació directa en el saqueig del Palau de la Música, Fernández és parella de la directora financera de la institució i imputada en el cas, Gemma Montull, amb qui compartia la propietat d'un pis que van reformar amb diners desviats del Palau. Les factures pugen a 97.000 euros. La Generalitat ha posat el cas en coneixement del jutjat.

La conselleria d'Economia va començar a investigar la relació del funcionari ara suspès amb el saqueig del Palau quan va tenir coneixement de la seva relació sentimental amb una de les principals imputades i directora...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2010

REFLEXIONS D´UN CIUTADA MOLT DEPRIMIT DESPRES D ´HAVER LLEGIT L´ENTREVISTA DEL SR. HEREU A LA VANGUARDIA

L´alcalde de Barcelona potser no està boix però té alguns problemes  psicològics :S´identifica amb Déu : es creu que està  per sobre del bé i del mal. Es creu perfecte, omniscient , infalible i totpoderós...
Creu que està en possessió de la veritat: sols ell sap el que convé a  Barcelona i prescindeig de l´opinió de la gent, per sobre de votacions parlamentaries, de la voluntad explícita dels ciutadans i del poble. No escolta. 
 
Com a consecuencia:
Imposa...

Continuar llegint...

25 de Gener del 2010

La dificultat tècnica per comptar els ocupants dels vehicles fa ajornar les rebaixes als túnels de Vallvidrera

Tabasa diu que aplicarà els descomptes enguany, quan trobi un sistema segurP. Mercadé
L'empresa concessionària dels túnels de Vallvidrera, Tabasa, i el govern han decidit ajornar el termini per posar en marxa els descomptes per vehicles amb tres ocupants o més. Malgrat que en un principi preveien aplicar les rebaixes l'1 de gener d'aquest any, ara no hi ha cap data fixa per la dificultat tècnica de trobar un sistema fiable a l'hora de comptar ocupants i poder aplicar els descomptes. Tabasa assegura que les rebaixes s'aplicaran al llarg d'aquest any.

El setembre de 2008, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va anunciar que els vehicles amb tres ocupants o més tindrien descomptes al peatge del túnel de Vallvidrera.
Per aplicar les rebaixes s'havia de trobar un sistema eficaç per comptar els ocupants de dins els cotxes. En un principi, es preveia que el...

Continuar llegint...

20 de Gener del 2010

Vaivenes urbanos

Patricia Gabancho

Estas luces de Navidad, tan gélidas y elegantes en sus tonos blancos y azules, y a lo mejor verdes pero nunca rojas, nos cuentan que Barcelona ha cambiado de idea. El año pasado era sacrificar la estética en favor de la sostenibilidad, este año es renunciar a la sostenibilidad por el consumo, por más que el consumo excesivo, tan propio de estas fechas, sea el contrario de un gesto sostenible. El problema es que el Ayuntamiento cambia de conducta sin llegar a construir una nueva argumentación sólida: este año la iluminación ha venido sin esgrimir razones, más o menos como pasa en todas las ciudades. Pero Barcelona era diferente porque se suponía que pensaba de forma diferente. Barcelona daba lecciones.

Tiempo había en que se consideraba un crimen haber arrasado, el Ayuntamiento franquista, los plátanos de la rambla de Sant Andreu para que en la calle cupieran...

Continuar llegint...

19 de Gener del 2010

Inmobiliarias, inversores y bancos ya acumulan más de 3 millones de pisos

Jordi Flores 
El refranero español esta lleno de verdades !!LA AVARICIA ROMPE EL SACO!! esto es lo que pasó con el desmesurado afan de ganar dinero, todos se subieron al carro de la avaricia, bancos, cajas e inmobiliarias se empacharon con el ladrillo y ahora han de pagar la indigestión.
Los datos son altamente esclarecedores y digerir semejante atracon les costará años, hasta 2016. Así lo argumento el Anuario Estadístico del Mercado Inmobiliario Español 2009.

Publicado en EXPANSIÓN 
El empacho de ladrillos durará siete años más. La comparación entre la oferta -1,67 millones de viviendas- y la demanda -218.400 compradores- "determina unos stocks de viviendas nuevas vacías puestas a la venta", tan enormes que no se podrán drenar por completo hasta 2016.
Así lo argumenta el Anuario...

Continuar llegint...

18 de Gener del 2010

LO QUE QUEDA DEL FÒRUM

 LA VANGUARDIA 10/05/2009

(POR RAMON SUÑÉ)
Parece que fue ayer y han pasado cinco años. El 9 de mayo del 2004 abría sus puertas al público (la inauguración oficial se produjo el 8) la primera edición de un invento cien por cien barcelonés, el improvisado sucedáneo de esa Exposición Internacional que Pasqual Maragall quiso para presentar al mundo la Barcelona del siglo XXI y que acabó en algo de difícil explicación y que nadie acertó a traducir al idioma del común de los mortales. El Fòrum de les Cultures quiso abarcar mucho y se quedó en bien poco. Pretendió convocar al mundo en la capital catalana y apenas consiguió que los propios barceloneses se interesaran por él. El Fòrum 2004 aspiraba a "mover el mundo" y, ciertamente, provocó un movimiento, pero de sillas y en el Ayuntamiento. Puso la primera...

Continuar llegint...

13 de Gener del 2010

Oliva Artés, un altre oblit del Districte

Què passa a aquest Districte que no inverteix en rehabilitació del ric patrimoni del Poblenou?
Sembla que el patrimoni i la cultura no son pas prioritaris per al nostre Regidor. A la vista està que les iniciatives han hagut de partir sempre dels ciutadans i a més han hagut de veure-se-les sovint amb la resistència dels representants municipals del Districte. Oliva Artés és de propietat municipal i a més, com a element catalogat, és responsabilitat de la propietat mantenir aquest patrimoni en òptimes condicions. A què espera doncs el Regidor? És que espera en aquesta ocasió obtenir el finançament per la via de la subscripció popular dels ciutadans del Poblenou?

Corria el mes de novembre de 2002 quan a petició directa també de l'AVPN i del Grup de Patrimoni del FRB al llavors totpoderós arquitecte en cap Acebillo per preservar la...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2010

La futura Àrea Metropolitana rebaixarà el pes de Barcelona

Jordi Flores
La disputa del poder es muy evidente, los partidos intentan posicionarse ante las próximas elecciones y tratan de copar los puestos clave y el número de cargos para asumir el maximo de fuerza en las instituciones.
El miedo a perder la alcaldia de Barcelona provoca una situación esperpentica viendo como se enfrentan La Generalitat y el Ajuntamiento, por la ley de vegueries a canvio del Área Metropolitana de Barcelona.
Els socialistes volen fer perdre pes a l'Ajuntament de Barcelona perquè temen que algun dia perdin l'alcaldia, en canvi saben que a la resta de pobles i ciutats de l'area metropolitana sempre guanyaran ells. Per la mateixa rao estan en contra de la vegueria del Penedès, perque saben que no fora seva.

Cristina Palomar
El text del govern treu poder a l'alcalde de la Ciutat Comtal i retalla els consellers metropolitans
Barcelona...

Continuar llegint...

08 de Gener del 2010

Té sentit mantenir les pensions de viduïtat?

Opinions diverses.

No. La viduïtat no és cap mèrit. El que s'hauria de fer és atendre cas per cas. Sovint amb uns quants vales mensuals pels menjadors socials n'hi hauria ben bé prou.

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, ha negat aquest dimarts que l'executiu espanyol pensi suprimir les pensions de viduïtat i ha assegurat que és "radicalment contrari" a aplicar aquesta mesura, tal com han fet altres Estats amb l'argument que la incorporació massiva de les dones al mercat de treball fa innecessari el seu manteniment.

Cagat de por, diuen que no, malament, molt malament. Viudes, esteu/aneu ven arreglades

O sigui: el que s'ha de fer (segons aquest impresentable) és desprestigiar, castigar i anular a la mestresa de casa, que cuida els fills i la economia domèstica, i convertir-la en agent productiu directe i...

Continuar llegint...

28 de Desembre del 2009

555.000 catalans sense feina

Lluís Foix

Fa uns dies un alt dirigent del país
em deia que s'estranyava que a Catalunya no es manifestés una forta crisi social. Els ingredients hi són, perquè l'angúnia generalitzada produeixi el malestar previ a conflictes que esclaten al carrer. El més preocupant són aquests 555.000 catalans que estan a l'atur mentre no es veu per enlloc una creació d'ocupació sostenible a curt o a mitjà termini. Segons l'última enquesta del CIS, l'atur és la primera preocupació per a gairebé el 80 per cent de la gent. La segona és la deteriorada situació econòmica, i la tercera són els polítics i la classe política. És una barreja explosiva que cal analitzar fredament però preveient les conseqüències que tard o d'hora es manifestaran de manera inesperada.
De moment, la crisi es viu en...

Continuar llegint...