e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Agost del 2012

Escòcia

Tal com us havíem anunciat, els proppassats dies del 19 al 25 de juliol cent vint catalans, tot continuant la campanya  “El cas dels catalans”,  varem aprofitar uns dies de les nostres vacances per a conèixer la nació germana d'Escòcia, la seva gent, la seva cultura, el seu paisatge i de com plantegen des de la terra dels pictes i els escots el seu futur sobirà dins d'una Europa de pobles lliures. L'oportunitat del viatge -a més a més del destí compartit- enllaçava de ple en els fets viscuts pels dos pobles: l'any 1707, després de la batalla d'Almansa, s'iniciava el procés que portà a la pèrdua de les llibertats del poble català, així com, el mateix any 1707, amb la Union Act, el poble escocès també perdia les seves.
 
Tot passejant per una de les ciutats visitades, Invernest, varem passar per davant d’un Pub...

Continuar llegint...

14 de Març del 2012

L'humor negre del senyor Peces Barba

Riure millora la salut, la ciència ho avala. Hi ha però, diferents estils d’humor i diferents formes de riure, en particular practicant l'humor negre, on els temes o objectes de la paròdia són els relacionats amb la mort o la malaltia, la desgràcia o la lletjor,  el defecte psíquic o físic; temes que es consideren, o que en general s’haurien de considerar delicats, incòmodes i desagradables. Utilitzant l'humor negre de forma intel·ligent, es  desvetlla la consciència vers aquests fets, cosa que provoca un somriure sa sobre les paradoxes de la societat i les hipocresies de les persones. Però l’humor negre mancat d’intel·ligència i gràcia es torna obscè i groller, del tot desagradable i grotesc, una mena d’insult.

I és per això que és molt normal que la gran majoria de la societat catalana s’hagi sentit ofesa...

Continuar llegint...

07 de Març del 2012

Què ha canviat després d'Almansa fins Avui?

La sentencia del tribunal constitucional castellà no ha estat un nou decret de nova planta?

És clar que si!

Fem no més una mica d’història:

Memorial de 1760. Mig segle desprès de la “desfeta” d’Almansa  vuit diputats de València, Barcelona, Palma i Saragossa dirigiren al rei Borbó Carles III un malauradament massa oblidat memorial, anomenat Representació (en realitat memorial de greuges (signat àdhuc per les autoritats borbòniques locals de cada regne) que denunciava la política unitària borbònica i molts retrocessos d’aleshores i en plena vigència encara avui.
Entre moltes altres reclamacions i/o denuncies hi constaven: