e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Mar de 2013

Que ens agafi ben lluny

 

   Sembla ser que el monarca Borbó es recupera satisfactoriament de l'enèsima intervenció quirúrgica a la qual ha estat sotmès i que ben haviat podrà començar a fer els corresponents exercicis de recuperació. L'home deu estar d'allò més il.lusionat: per fi podrà presidir una final de la seva copa sense haver de sentir les monumentals xiulades a l'himne espanyol ni viure el malson de veure milers d'estelades al vent inundant l'estadi.

   Però en tant que Joan Carles I ha deixat la clínica "La Milagrosa", la seva monarquia continua a l'UCI, en estat crític, i cada cop més a prop d'allò que se'n diu "fase terminal". La malaltia està tan avançada que corren el perill de no arribar a bufar les tres-centes espelmetes i això seria tot un trasbals per ells, sobre tot perquè perdrien l'oportunitat de tornar a donar un escarni als catalans. Aquesta nova mostra del seu absolutisme potser ja la tenen preparada per l'onze de setembre de 2014..., us ho imagineu?..., quina millor data perquè abdiqui l'actual rei i sigui coronat Felip VI..., seria tot un cop d'efecte contra la sobirania de Catalunya.

   Aquesta manera maquiavèlica d'actuar ve de lluny: Felip V va esperar més d'un any, concretament fins al 17 de gener de 1716, per proclamar el Decret de Nova Planta, amb el qual es donaven per finiquitades les llibertats de Catalunya, i tot per fer-lo coincidir amb el 75è aniversari de la proclamació de la I República Catalana per part de Pau Claris. No només els Borbons han maquinat la manera de manipular les dates per fotre als catalans; Franco va donar ordres a les tropes nord-africanes perquè esperessin dos dies a les portes d'una Barcelona "vençuda" per fer coincidir la seva entrada "triomfal" amb el dia en què els catalans van derrotar a les tropes de Felip IV de Castella a la batalla de Montjüic el 26 de gener de 1641, durant la Guerra dels Segadors. Com aquests exemples en podriem dir molts més al llarg de la història: ha estat la manera d'actuar dels botxins de la nació catalana durant segles. Esperem que aquest cop ja ens agafi ben lluny.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4323
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR