e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Febrer de 2013

Que el PSC ha perdut el nord no és nou. Des de que el poble de Catalunya va manifestar els seus desitjos de caminar vers un Estat propi, durant la passada Diada de l’Onze de Setembre, el carrer Nicaragua és una olla de grills en la que ni ells mateixos s’entenen , com va quedar patent  a les votacions al Parlament per al dret a decidir. En primer lloc, a la campanya electoral per les eleccions del 25-N, es van despenjar amb allò del federalisme: segurament una cortina de fum per tapar la seva animadversió vers la independència de Catalunya i de pas tindre content al PSOE.

Però estimats, com polítics que preteneu dirigir un partit català esteu en l’obligació de saber dues premisses bàsiques abans de posar-vos a onejar la bandera del federalisme: la primera és que Espanya, històricament, mai l’ha acceptat com a model d’Estat i sempre s’ha declarat -i el que és pitjor- sempre  ha actuat de manera centralista; en segon lloc per ser un Estat Federal caldria que hi hagués una República i no pas una Monarquia com ara mateix. Però tant se val; en el cas de la primera, ja s´ha vist el penós resultat de les dues que han proclamat en els últims tres-cents anys; i de la monarquia, per molt “parlamentària” que es digui, no cal ni parlar: cap de les dues opcions han sigut ni seran vàlides per a Catalunya.

Però sembla ser que ara el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha vist la llum i s’ha despenjat amb una altra de grossa: ha demanat l’abdicació del Borbó per regenerar les institucions  i per que es pugui iniciar una segona transició: apa, eixuga’t i tornem-hi!. Tot i exalçant les qualitats de Joan Carles I, li ha demanat que coroni a Felip VI, com  “Rey de todos los españoles”; vinga embolica que fa fort. En què quedem: és vostè republicà federal, monàrquic absolutista o simplement és unionista-espanyolista?. Pot ser el que vol inventar la sopa d’all amb un rei republicà i federalista... És capaç: em pot explicar senyor Pere Navarro com es menja tot això, si algú és capaç d’empassar-s’ho?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
974
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR