e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Juliol de 2009

Ahir al vespre vaig veure l'espot que cada estiu fa TV3 per promocionar la seva programació estiuenca i, que com els anuncis de viatges o gelats, ja s'ha convertit en una de les icones estiuenques d'aquest país. Aquest any el grup convidat han estat els reusencs Whiskyn's versionant una de les seves millors cançons, "On", que va donar títol a un dels seus darrers CD.

No sé per quin estrany link cerebral vaig començar a recordar la polèmica sorgida l'estiu de 2004, el primer estiu que CiU va passar-lo a l'oposició, quan la cançó escollida per TV3 era instrumental i, per tant, sense lletra. Alguns "patriotes" es van afanyar a dir que per primer cop el clip icona de l'estiu de la televisió nacional de Catalunya ja no seria en català. Fins i tot hi va haver qui es va atrevir a dir que "TV3 prescindiria del català en la cançó de l'estiu" i això demostrava la voluntat del nou govern d'espanyolitzar aquest canal. Durant força dies alguns del fòrums digitals més concorreguts, i alguna tertúlia de ràdio, va fer-se ressò de la polèmica fent categoria de l'anècdota.

Han passat uns quants estius i l'assetjament constant d'alguns presumptes nacionalistes segueix sent igual d'asfixiant. Hi ha qui encara no ha paït que aquest país, com tots els països normals del món, tingués una alternança política en el seu govern. Hi ha qui "s'estima" tant el país que ha decidit que la millor manera de servir-lo és alimentar el derrotisme fins que els seus no tornin a governar-lo, i sorgeixen "espontàniament" cortines de fum que ens fan perdre el temps a tots plegats. Sembla, com en la famosa llegenda del rei Salomó, que alguns han optat per partir l'infant en dues parts si no el poden controlar completament i a Esquerra ens reserven el paper de qui acaba renunciant-hi per no fer patir la criatura. En el fons saben que abans que dividir el país renunciaríem a governar-lo.

Un bon exemple és la tercera hora de castellà i els milers de vaticinis derrotistes que s'han fet durant mesos malgrat que Esquerra avisava que no s'aplicaria. Doncs bé, avui s'aprova la primera Llei d'educació de Catalunya blindant, gràcies a Esquerra, el model d'immersió lingüístic. I ahir la cançó de l'estiu de TV3 era en català. Quantes hores malgastades en polèmiques absurdes i avisant l'arribada d'un llop que, quan vingui, potser arribi disfressat d'ovella.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3989
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR