e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Febrer de 2010

És conegut que el PSOE deu les seves darreres victòries electorals, en bona part, a la gent jove. Doncs bé, resulta que un dels col·lectius més perjudicats pel govern ZP són precisament els joves catalans, ja sigui per acció, per omissió o per la incompetència i la improvisació que caracteritzen les seves polítiques públiques. La formació, l’habitatge i el treball són tres pilars fonamentals de l’emancipació juvenil, i en els tres hi trobem exemples clars que les polítiques de Zapatero van en contra dels interessos de la gent jove.

Comencem per la formació. El govern ZP segueix incomplint les sentències judicials que obliguen l’Estat a transferir i a territorialitzar les beques estudiantils. Això vol dir que no es té en compte la realitat dels estudiants catalans i que, per tant, aquests es veuen perjudicats, i més encara amb el nou model pedagògic que comporta la implantació de l’EEES. Avui en dia, representem el 16% d’estudiants de l’Estat i, en canvi, només rebem el 9% de les beques.

Seguim amb l’habitatge. L'única actuació tangible, la Renda Bàsica d’Emancipació, es va presentar de pressa i corrents per tal d’ajudar en aquells moments a la candidata Chacón. Aquestes presses van comportar molts problemes a l’hora de rebre les ajudes. Per exemple, des de Madrid ningú va preveure que a Catalunya la majoria de joves tenen domiciliat el pagament del lloguer. Conseqüències? Com ja vam denunciar en el seu dia, el jovent dels Països Catalans érem, casualment, els més afectats pels retards i els impagaments de les ajudes.

I acabem amb les polítiques laborals. Zapatero va començar negant la crisi i, per tant, posposant així les reformes estructurals que haurien estat necessàries per a poder-la afrontar amb millors condicions. A partir d’aquí, el caos: Ccap reflexió seriosa per analitzar la situació laboral dels joves, Mesures com les del Plan - E que no generaran ni un lloc de treball per als joves un cop acabades les obres. Ara, tard com sempre, presenta una proposta de reforma laboral que, també com sempre, segueix sense concretar ni detallar en aspectes tan fonamentals com els diversos contractes existents actualment.

Quan defensem la independència no ho fem com a via màgica per a la solució de tots els problemes, com alguns volen ridiculitzar, sinó com a única forma per tal de gestionar totes les eines necessàries per fer-hi front. Ara moltes d’aquestes eines estan en mans de Madrid i, com hem vist, no només no les utilitzen per solucionar els nostres problemes sinó que, a més, les fan servir per a picar-nos al mig del cap, especialment als més joves.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3162
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR