e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Novembre de 2009

Hem arribat a un punt en què explicar als amics o saludats que participes en política genera unes reaccions que gairebé fan pensar que acabes de confessar un crim esgarrifós. Això ho hem d’agrair a tots aquells que han emprat els seus càrrecs per delinquir, al tractament sensacionalista i superficial amb què informen alguns mitjans dels afers públics i a la lentitud i ineficàcia amb què tot sovint les institucions donen resposta a uns problemes que són immediats i urgents.

Tot això ha generat, doncs, una imatge molt negativa de la “política”, sense massa distincions ni matisos, i això és perillós. I ho és perquè només beneficia a aquells que sempre han volgut mantenir la gent com més apartada de la política millor, ja que l’entenen com un club privat on fer i desfer sense ser molestats. Però precisament tota aquesta gent, aquesta bona gent, que es declara desencantada de la política per aquestes actuacions i actituds, s’hauria de fer la següent pregunta: “si la gent honrada d’aquest país renuncia a l’activitat política, qui s’hi dedicarà?”. La resposta és senzilla: aquells que precisament han fet que se'n desencantessin. Les nissagues que de manera caciquil es transmeten als Ajuntaments mitjançant un sistema pràcticament hereditari; aquells que conceben la seva dedicació política com una eina més per fer prosperar les seves empreses i negocis; els que no tenen més ideologia que poder presumir de poder... A les seves mans, volem deixar el nostre futur?

Per sort, són moltes les persones honestes que fan política, milers d’homes i dones que sacrifiquen hores i hores per un projecte en el que creuen. Però no podem abaixar la guàrdia. Cada vegada que algú decideix “passar” de la política, un corrupte somriu. Cada vegada que algú assumeix el rol de ciutadà passiu, les classes populars i treballadores patim una derrota.

Deixarem que aquells que ens voldrien callats i anestesiats decideixin per nosaltres? Que aquells que durant quaranta anys van maldar per evitar que poguéssim tenir veu pròpia obtinguin una victòria pòstuma? Renunciarem a deixar l'empremta de la nostra generació en la història?

Ara més que mai i, especialment, al jovent d’aquest país, ens toca implicar-nos. Ens toca denunciar el que no ens agrada i treballar per canviar-ho, imaginar el país que volem i posar-nos a construir-lo. Ara més que mai ens toca fer política.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1357
2
Comentaris afegits 
Joan (Eixample) 03-11-2009 - 11:23
O fas política o te la fan, i en el segon cas és difícil que hi vegis sortida. Fer política és molt més que estar en un partit. És el treballar per la causa pública, per dgnificar i millorar la nostra ciutat o país. Crec que ara, cal fer-ho
Kropotkin (Vic) 02-11-2009 - 19:20
Si, haz politica que te forrarás. Aunque puedes acabar en la carcel con una bolsa de basura llena de tus pertenencias. En fin, tu decides...
TORNAR