e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Maig de 2010

Bona part de la classe política d'aquest país està pendent que el Tribunal Constitucional rubriqui una sentència definitiva, com si aquesta no fos a hores d'ara totalment previsible. La darrera ponència que es va votar i es va perdre ja retallava o interpretava bona part del text, i aquesta era la proposta dels “progressistes”, per tant la definitiva serà encara pitjor que aquesta, ja que ara el ponent és del sector “conservador”. És més que evident que la única possibilitat acceptable per qualsevol català demòcrata, que el Tribunal decidís finalment no modificar ni interpretar absolutament res d'allò aprovat en referèndum, és simplement impossible.

Quin sentit té seguir esperant per tal d'explicar quines són les propostes de cadascú per superar aquesta situació? Bé, només en té un, que pels partits que van votar aquest Estatut aquesta era la darrera carta que tenien guardada. Un cop la via estatutària ha resultat inviable saben que és queden orfes d'horitzons. Amb la retallada de l'Estatut les estratègies d'encaix, entesa o reforma amb Espanya salten pels aires i l'únic que els resta ara és intentar guanyar temps, com si això anés a solucionar alguna cosa. Si demà decideixen renovar tots els membres caducats del Tribunal algú creu que els que hi entraran seran molt diferents?

L'independentisme no necessita esperar cap sentència per tenir una estratègia de futur, ja que mai hem vist l'Estatut com el final del camí. Sempre hem dit que com a molt podia servir per fer alguns passos endavant, i això si parlàvem de l'Estatut del 30 de setembre, abans que comencessin les retallades de PSC i CIU. Per tant ja fa temps que hem anat fent via. Començant per la celebració de les consultes populars, que han situat la opció independentista al bell mig del debat polític, han visualitzat clarament la força democràtica que suposa poder decidir el nostre país i han mobilitzat centenars de milers de persones amb un objectiu molt clar. En segon lloc creant l'eina que ens ha de permetre celebrar consultes oficials, aprovant la llei de consultes, i finalment recollint el sentiment majoritari de tanta gent i posant com a principal objectiu per a la propera legislatura la celebració d'un referèndum vinculant com ha dit reiteradament Esquerra i les JERC .

Per tant nosaltres no depenem de cap sentència per començar a pensar que volem per al nostre país, sinó que ja ho hem explicat clarament. A les properes eleccions, amb sentència o sense, els ciutadans de Catalunya saben que hi ha una força política que té clar a on vol anar, i que es compromet clarament a treballar per tal que els catalans i catalanes puguin decidir en una urna el seu futur. En canvi , amb sentència o sense, la resta de partits segueixen explicant-nos el mateix de sempre, el mateix que ja s'ha demostrat inviable. Ara és l'hora de decidir, saltem la paret o ens la quedem mirant pels segles dels segles?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3578
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR