e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Octubre de 2009

Avui dilluns Felip de Borbó i Letizia Ortiz visiten Lleida. En els darrers anys l’activitat pública del Príncep d’Astúries s’ha fet cada cop més intensa, ja que per designis cromosòmics està designat per ser rei d’Espanya i es tracta de passejar-lo amunt i avall i sortir a moltes fotos.  

No he entès mai com un fet tan objectivament injust i anacrònic pot generar uns consensos tan grans entre alguns dirigents polítics del nostre país. A casa nostra els dos partits suposadament antagònics (a efectes de màrqueting únicament) no han qüestionat mai obertament el paper de la monarquia. Ni a la suposada esquerra li comporta cap contradicció defensar un sistema hereditari i antidemocràtic per escollir al cap d’Estat, ni a la dreta catalanista li genera cap urticària que un Borbó amb el mateix amor pel dret dels catalans que tot els seus avantpassats, ocupi aquest càrrec. Fins i tot molts opinadors que postulen des de les més diverses tribunes sobre la desafecció política o el desgast de la classe dirigent resten muts a l’hora de criticar aquesta institució.

Les JERC i altres col·lectius independentistes protestarem avui, i seguirem protestant cada cop que trepitgin les nostres terres. Perquè som independentistes i perquè som demòcrates. Perquè no volem estar sotmesos a una dinastia que sempre ens ha anat en contra i perquè no creiem en les successions basades en la sang, sinó en la voluntat popular.

En ple segle XXI potser ja va sent hora que molts sectors de la nostra societat abandonin aquesta ambigüitat calculada i parlin clar. Cada cop la gent exigeix més claredat, i els “si però” que han funcionat com a comodí en tants aspectes ja no resulten creïbles. Així doncs, tothom ha de començar a donar respostes clares a preguntes clau: hem de seguir sotmesos a l’Estat espanyol? Hem de seguir sotmesos a una  família reial posada a dit pel dictador? Nosaltres ho tenim clar: no i no. I la resta?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1330
3
Comentaris afegits 
El rei roba, els polítics també, i MOOLT!!! (polítics? millor a l'atur) 27-10-2009 - 12:25
Soc republicà, no he entés mai el perque de monarquies. De la mateixa manera soc ultralliberal, no entenc perque existiu tanta xusma com sou els polítics. Si només vull pagar per la policia i els jutges, no tinc dret a no pagar impostos per la resta?
Alba Martínez Carreres (el prat de llobregat) 26-10-2009 - 22:15
Segons el que tinc entès avui mateix també inauguraven el campus ESADE de Sant Cugat. I és que ses magestats aprofiten el viatge al nostre país on no son pas benvinguts.
Maria (Barcelona) 26-10-2009 - 19:08
Els catalans no tenim rei!
TORNAR