e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Desembre de 2009

Un any més s’acosta la data del 6 de desembre, aniversari de la constitució espanyola. Un cop més des d’algunes tribunes es voldrà aprofitar aquesta efemèride per intentar “vendre” les virtuts d’aquest text, i de retruc fer les lloances habituals al període de la transició. Resulta però que a mesura que han anat passat els anys s’ha visualitzat cada cop més el veritable rostre de la Constitució: un text dissenyat com un nus més de la corda que ho havia de deixar tot “lligat i ben lligat”.

L’any passat el jovent independentista ja vam liderar aquesta diada, quan la protesta contra els 30è aniversari va centrar la major part de la informació d’aquell dia. Aquest any tornarem a protestar. No pas per demanar que la modifiquin, o que se’n faci una lectura comprensiva i no ens escapcin massa l’estatut, com sempre hem fet la combatrem frontalment, ja que estem convençuts que el que ens toca és superar els barrots que ens imposa.

Al cap i a la fi amb que ens hauríem d’identificar el jovent d’aquest país? Amb un text arcaic que considera que l’exèrcit ha de garantir la unitat política de l’estat? O amb el projecte independentista, que vol que tothom pugui decidir lliurement el seu futur a través de les urnes? Consultes independentistes o prohibicions constitucionals? En definitiva: constitució espanyola o democràcia?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3348
2
Comentaris afegits 
X. Sunyer (BCN) 02-12-2009 - 22:19
Esteu com una regadera: el dilema no és Consitució o Democràcia, sinó Constitució o dictadura (absència de Constitució i de democràcia) si et sembla que votar cada dos anys en generals i autonómiques i gaudir de 19 autonomíes és un franquisme...
Martín Martínez Martínez (Premsa i Educació) (Barcelona) 01-12-2009 - 19:47
Si ens van les lleis "acceptades", és perquè cohesionen....... Si ens preocupen les consultes independentistes, és perquè generen confrontacions..
TORNAR