e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Gener de 2010

Catalunya decideix

La campanya “Catalunya decideix” iniciada per Esquerra ha agafat a contrapeu a la resta de partits catalans. En uns moments en què la paraula “desafecció” està a l’ordre del dia, els independentistes assumim el repte d’implicar el màxim nombre de persones en la presa de decisions polítiques. I no són decisions menors: a través d'aquesta campanya els nostres votants podran decidir ni més ni menys que aquells aspectes prioritaris per a la propera legislatura. Esquerra sempre ha estat un partit capaç de detectar les demandes de la societat i traduir-les en acció política i, amb aquest procés, demostra un cop més que entén el moment actual, en què els ciutadans i ciutadanes volen tenir un paper actiu en la realitat política.

Hi ha una pregunta en concret que ha posat especialment nerviosos a la resta de partits: "Estàs d'acord que la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d'Esquerra a la propera legislatura?". Com he dit ja en moltes ocasions, els partits catalans difícilment podran encarar el proper cicle electoral obviant aquesta qüestió, o intentant passar-hi de puntetes com han fet molts fins ara. En aquest sentit, Esquerra també fa un pas clar i decidit i introdueix en l’agenda política del país una demanda clara, com s’està veient amb l’actual moviment a favor de les consultes. Una demanda que les JERC ja vam acordar en el nostre passat congrés, quan vam fixar la celebració d’un referèndum independentista per a la propera legislatura com a condició indispensable per a donar suport a qualsevol futur govern.

Davant d’un posicionament tan clar i concís, la resta de partits han intentat evitar el debat: uns, posposant-lo després de les eleccions (PSC); altres, dient que no es creuen la proposta, però, en tot cas, sense concretar tampoc si hi estan a favor o en contra (CIU). Un tercer sector contesta que a la propera campanya parlaran de com sortir de la crisi i no d’independència, com si una cosa no anés estretament lligada amb l’altre (ICV). Ara bé, tot i aquest intent d’evitar parlar clar, la pressió social, i el fet que Esquerra condicioni qualsevol acord post electoral a través d'una consulta sobre el futur del país, farà que tard o d’hora s’hagin de mullar. Un cop més, l’aposta d’Esquerra obligarà a tothom a prendre posicions i, quan tots ho hagin fet (a favor o en contra), haurem avançat un pas més cap a la independència.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3510
2
Comentaris afegits 
Llus Duran (Reus) 14-01-2010 - 11:04
No tens ni idea de que parles, Torta. Val ms que comencis a escriure recte i deixis de ser tan convergent. Ja est b de les claudicacions d'en Mas i en Duran. Vergonya!
Isabel Torta (La Garriga) 12-01-2010 - 17:27
Per es que dieu tantes mentides que sen's fa dificil creure res que vingi del vostre partit. Fins ara vot que hem donat al "indepententisme", ens l'heu portat cap al Pesoe, que aquests ja son independents. Volem independncia, no abonar ms espaes
TORNAR