e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Novembre de 2009

Aquest ha estat el lema del 22è Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra, celebrat el passat cap de setmana a Celrà. Més de 300 joves hem estat dos dies debatent propostes polítiques i estructurals, i hem escollit una nova Permanent Nacional que tinc l’honor d’encapçalar novament. Tot amb un objectiu clar: definir les prioritats i l’estratègia per encarar un nou cicle polític.

El títol d’aquest congrés, i de la ponència política que l’acompanya, parteix d’una premissa molt clara: estem davant una oportunitat històrica i hem de saber aprofitar-la. Poc a poc el consens al voltant del paradigma autonomista s’ha anat esquerdant, al mateix temps que la utopia federalista es reflectia precisament així, com una utopia. És en aquest context que l’independentisme s’ha anat visualitzant no només com una opció possible, sinó també com a imprescindible.

El jovent d’aquest país tenim un repte generacional: saber aprofitar aquesta oportunitat o deixar-la passar de llarg. La crisi econòmica ha remarcat encara més els costos de formar part d’un estat que ens va en contra, i fets com les objeccions a les consultes sobiranistes o la previsible nova retallada a l’estatut per part del Tribunal Constitucional demostren la manca de legitimitat democràtica d’Espanya. Hem de marcar-nos un objectiu clar, i aquest ha de ser la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació al Principat, per seguir avançant cap a la llibertat dels Països Catalans.

Ha arribat l’hora en què tothom ha de dir clarament en quin equip vol jugar: en el que vol que els catalans i catalanes puguem decidir amb llibertat el nostre futur o en el que s’oposa a tractar-nos com a majors d’edat i ens vol callats i silenciats. Aquesta ha de ser una pregunta clau, a la que tots els partits han de donar resposta abans del proper cicle electoral. Hem de poder saber si volen encarar la nova etapa amb les receptes de sempre (buscar l’encaix, peix al cove, autonomisme...) o volen fer un pas endavant i anar decididament cap a una consulta en què tots i totes puguem decidir el futur del nostre país. I després que tothom voti l’opció que més li agradi.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1253
5
Comentaris afegits 
Joan (Vallromanes) 19-11-2009 - 17:01
Ai Coca, que a Esquerra l'any que ve se li acaba la bicoca...
Joan (Barcelona) 19-11-2009 - 14:39
Fets i no paraules http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/erc_no_va_donar_suport_a_la_ilp_perqu_a_vendrell_no_li_va_donar_ldquo_la_puta_gana_39309.php
Joan (Barcelona) 19-11-2009 - 14:37
Quanta hipocresia! Vols dir que no t'has equivocat de partit polític? Et recordo que no vau ni admetre la proposta ILP de referendums d'autodeterminació pq no us va donar la pu... gana (paraules textuals del Sr. Vendrell)
Formiga (Barcelona) 18-11-2009 - 12:31
Sí, som-hi: seguem les que us lliguen al PSC i que estant enfonsant el país! Quin pebrotets que teniu!
Sandra (Barcelona) 17-11-2009 - 22:11
Felicitats a tota la nova Permanent Nacional sorgida d'aquest Congrés Nacional. Ànims, la lluita continua, i nosaltres volem fer aquest pas endavant! Felicitats!
TORNAR