e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2014

Marxem -o tornem- a Brussel·les amb mandats prou clars. Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no es vol, que diu la sardana. I tant si es vol com si no es vol, volem exercir el nostre dret a decidir i fer sempre les coses bé.

Al meu parer, tenim alhora un segon mandat, força clar: l'Europa somiada per Adenauer, Schuman, De Gasperi i Monet continua vigent si som capaços de posar-nos de nou a la pell dels pares fundadors, de pensar en gran i generosament i de donar un nou impuls al procés d'integració europea. Cal fer-ho amb sentit crític, però amb l’afany constructor que sempre ha caracteritzat el catalanisme polític amb relació a Europa.

I, personalment, tinc un tercer mandat. No hem amagat cap mena d'informació, a diferència d'altres. De fet, molts dels que a la nostra esquerra amagaven les seves intencions després del 25-M es van passar la campanya posant el nostre "cas" sobre la taula, com si ens hagués d'incomodar o fer mal. El poble català ha demostrat, una vegada més, la seva intel·ligència. Per tant, des d'Unió Democràtica de Catalunya, tinc un tercer mandat molt clar: explicar al si del grup parlamentari del PPE el què passa a Catalunya, amb una veu centrada, però potent, que deixi clar que nosaltres volem exercir el nostre dret a decidir, com defensem des de la nostra fundació l'any 1931.

Triple mandat, doncs, i triple reflexió: el PSC és el gran derrotat, juntament amb el PPC. Certament no sabem -però ho podem intuir- quant hi ha de la derrota catalana d'aquests dos partits i quant hi ha de la caiguda general dels seus partits referents a Espanya. Però, en tot cas, són tercera i cinquena força política. I la caiguda del PSC alimenta molt ERC.

Segona reflexió: CiU aguanta millor del que alguns pensaven o desitjaven malgrat quatre anys d'aplicació de mesures draconianes als pressupostos de la Generalitat per la mala gestió de determinats partits en els darrers anys, abans de l'explosió de la bombolla immobiliària.

I tercera reflexió: malgrat la caiguda del PSC, la formació política més immediata en la seva frontera, Convergència i Unió, no aconsegueix emportar-se’n gaire d'aquesta davallada.

En resum, alguna cosa està canviant, i caldrà estar molt més atents que fins ara a servir la ciutadania, i servir-la bé.

Francesc Gambús, eurodiputat electe d’Unió Democràtica de Catalunya


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
684
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR