e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Maig de 2015

Picant ferro fred

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha estat, de moment, el darrer en sumar-se al club dels qui volen sembrar mala maror entre CDC i UDC i, alhora, entre una part d’Unió i el seu president.

D’entrada, cal constatar que, malauradament, l’Alfred Bosch polític no ha heretat la imaginació fina i brillant de l’Alfred Bosch escriptor: intentar el que ha intentat comença a ser més vell que l’anar a peu. I, sobretot, a avorrir. Segon, vist que Convergència i Unió porta més de 35 anys de servei al país, Bosch no només ens demostra manca d’imaginació, sinó poca perspicàcia. Creure, a aquestes alçades, que serà ell o qualsevol de fora qui farà mal a la relació entre Unió i Convergència és no haver entès gairebé res d’aquests 35 anys, ni de la cultura de coalició, de ferro forjat, conreada tant per CDC com per UDC; ni del recorregut de servei i lleialtat al país del meu partit. Unió.

Per això pica en ferro fred. Unió i Convergència han pactat a Barcelona un programa electoral directament relacionat amb una brillant acció de govern conjunta -i, per cert, en solitari, perquè aquí quan toca arremangar-se les corredisses són sempre en direcció contrària. Unió honora sempre els seus pactes i els programes amb què es presenta a les eleccions. Per això, entre d’altres coses, tenim la vicepresidenta, Joana Ortega, acusada pels tribunals espanyols. I per això el president Mas continua comptant amb el treball permanent i lleial de la gent d’Unió. No a batzegades i tampoc en funció de l’estat d’ànim o de l’humor amb què hom es lleva. Treball i lleialtat permanent.

Sembla que el polític Alfred Bosch volia furgar també dins del debat que està tenint Unió Democràtica. No cal que ho intenti. Un cop més picarà ferro fred. Fa més de 80 anys que a Unió les decisions es prenen parlant, escoltant-nos a nosaltres mateixos i el país. I dic tot el país, no només la part que ens interessa o que ens fa la gara-gara. I debatem i votem. Li sona?  

I això estem fent. Des de posicions ja prèviament acordades: plena sobirania, confederació, Unió Europea, respecte pel dret com instrument que ordena la nostra vida en comú, país endins i país enfora, justícia social i economia social de mercat. Potser la nostra manera d’entendre el debat democràtica és exasperadament lenta per a altres formes de fer. Potser, però és la nostra. I ens ha funcionat sempre i, a més, bé. No cal que el candidat Alfred Bosch esmerci gaire esforços en aquesta estratègia.

Mentre els programes de CiU tinguin com a prioritat el servei a les persones, començant per les més abandonades i que més ajuda i atenció requereixen, el creixement econòmic com a eina per poder donar aquests serveis i -com deia Xavier Trias, a la Vil·la Florida- la solvència per principi i l’orgull de país, la seva plena sobirania i la catalanitat per senyera, la gent com el candidat Alfred Bosch perdran el temps: Unió i Convergència seguiran essent CDC i UDC.

Francesc Gambús, eurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1044
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR