e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juny de 2015

Fora tristor! Comprometem-nos!

Fa dies que veig en companys de partit un esperit pesarós. Hi ha tristor a casa nostra, d'aquella que s'instal·la entre els pulmons i l'estómac, una mena de malestar melangiós. També hi ha en altres cercles una eufòria continguda, una ràbia no continguda, la percepció de posseir la veritat sigui quin sigui el resultat de les votacions democràtiques i ganes de falsejar la realitat acusant els altres de falsejar-la...

Avui escric per als tristos, per als melangiosos, per a la gent de bona fe d'Unió que aquests dies té la sensació de trencament intern -no en sentit orgànic, sinó més profund encara. Malgrat tot el que s'ha dit, es diu i es dirà, es queden a Unió, lleials a les decisions col·lectives preses, fidels a la història del partit, que mai ha estat una força política de veritats absolutes i de pensaments únics. Sempre ha estat un partit de lliurepensadors amb dos vèrtexs indissociables en els seus anhels: la lluita inexcusable per la plena sobirania i situar les persones, la seva dignitat i el seu benestar al centre de la seva acció política.

No hi ha jerarquia entre aquests dos vèrtexs? No, mai no n'hi ha hagut. Pel màxim benestar ens cal el màxim de sobirania? I tant! A qualsevol preu, ens garanteix el màxim de benestar? Grècia ens mostra un camí amb actituds maximalistes (això no és cap missatge de la por! És una constatació. No ho escric per fer por a ningú; ho dic perquè sense informació, no hi ha llibertat!).

Com sempre en la història d'Unió, nosaltres trobem la solució en l'equilibri, no en la indefinició, no en l’ambigüitat (ho comento pels que els agrada adjudicar-nos aquestes etiquetes per defecte).

El consell nacional d'Unió del 20 de juny va decidir una cosa  que no és extraordinària ja que som un partit: presentar-nos amb les nostres sigles a les eleccions. N'hi ha que encara se'n fan creus! Però la decisió és tant òbvia com quan en Messi surt al Camp Nou a jugar a futbol! No jugarà pas a la petanca. Com ens presentem? Com el que som: orgullosos d’Unió, de la nostra història a la qual som fidels. Ho som a Carrasco i a Coll, i també als fundadors, Roca Caball, Trias i Peitx, Serrahima, Romeva... Som fidels als continuadors: de Benet a Cuatrecasas. I també a Anton Cañellas, perquè sense ell ni Coll no hauríem arribat fins aquí. Som fidels a nosaltres mateixos.

Estem compromesos amb les persones i amb l'atenció a les persones. Ho estem amb les famílies, amb la democràcia i amb les seves institucions, amb l'educació, la cultura i el coneixement, amb l'emprenedoria i els sectors productius, amb Europa i el món i amb Catalunya, el país que és i vol ser i amb la nostra llengua mil·lenària.

Ara mateix no hi ha espai per a la tristor ni per a la melangia. Només hi ha espai per comprometre'ns amb Catalunya com el que som i el que volem ser.

Francesc Gambús, eurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Men閍me

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1007
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR