e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Novembre de 2015


Seguretat jurídica. Govern fort. Diàleg. Unió Europea.

Aquests són els elements fonamentals que defensàvem els partidaris del SÍ a la consulta que el 14 de juny va organitzar Unió per continuar endavant i compromesos amb el procés. Hi va haver grans escarafalls, grans critiques i ens van identificar com els qui posàvem pals a les rodes del futur de Catalunya

Passen les setmanes, els mesos, el 27S I passa l’octubre i arribem al novembre. I res està resolt. Fins i tot encara algú culpa Unió, a qui es va dir “tu no hi caps” el juny de 2015, com si al procés li sobrés gent.

Anem a pams: 9 de novembre, data de les grans, aniversari de la caiguda del Mur de Berlin. Resolució de sobirania. Consellers que en vigílies d’abandonar el Govern s’aixequen d’un salt aplaudint amb fervor la seva aprovació quan s’anuncia el resultat. Consellers que necessiten una grua per alçar-se i aplaudir sense massa esma i amb posat despistat.

Avança novembre i segueixen les grans rebaixes i superofertes al Parlament entre els dies 10 i 12. S’imposa la coherència d’uns i la setmana acaba amb dues vegades no.

Després l’exconseller Homs, i el conseller Mas-Colell es posen d’acord a proposar-nos un viatge al temps i tornar a les pantalles que fa una setmana deien amb menyspreu que ja havien estat superades. Ens proposen seguretat jurídica, govern fort, diàleg i Unió Europea.

Em sembla escoltar Unió el 14 de juny. La pregunta deia literalment: “Voleu que Unió Democràtica de Catalunya continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord amb els següents criteris? Uns criteris que eren: plena sobirania, democràcia, diàleg, seguretat jurídica,  Europa i cohesió del país.

Va guanyar el SÍ. I de nou, l’exconseller Homs –ara candidat de Democràcia I Llibertat- concedeix una entrevista a la Cadena Ser i diu literalment: "el que em motiva a presentar-me a les eleccions és que s'obri un cicle de diàleg i pacte". "A Catalunya l'independentisme té una força important, però no suficient per imposar-lo unilateralment" i afegeix que "tenim majoria per iniciar el procés, però no crec que la tinguem per finalitzar-lo".

No me’n podia estar de recordar-ho, tot plegat, no me’n podia estar. Allí estem. Aquí estem. Que ningú no vingui a donar-nos la raó dels tontos. Humilment, demanem que ens donin els vots de la raó. Al desembre, i després.

Francesc Gambús, eurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2147
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR