e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Maig de 2015

Carta a Xavier Trias

Benvolgut Xavier,

Escric aquestes ratlles havent deixat passar uns dies des de les eleccions municipals del 24 de maig. Òbviament, la grandesa de la democràcia, i per molts anys, és que el poder final resideix sempre en la gent. Tant quan guanyem, com quan ho fan uns altres. Per això vas ser tant elegant i senyor la nit electoral, allà a l'estació del Nord: perquè ets i has estat sempre un demòcrata obsessionat a fer funcionar les administracions que s'han posat a les teves mans, i a fer-les funcionar entre tots i per a tots, al servei de la gent.

Des de diumenge, però, ha deixat de tenir vigència allò que les eleccions, com els penals, no els falla el porter (l’oposició), sinó que són els alcaldes -fent-ho malament- els que acaben perdent les eleccions. No, a Barcelona ja no es pot dir això. Ho has fet bé, Xavier! Ho heu fet bé, amb el teu equip! Però en aquest cas fer-ho bé no ha estat sinònim de guanyar les eleccions.

Per què? Crec que per una raó que tampoc no se'ns ha escapat: la gent ha estat patint molt, a Barcelona i a la resta de Catalunya. Tots tenim gent al nostre voltant, molt a prop, que ha passat i que està passant uns anys que no havien imaginat ni en el pitjor dels seus somnis. Per alguna raó -que a hores d'ara sóc incapaç d'd'escatir-, en el cas de Barcelona hi ha hagut moltes persones que han percebut que no s'estava per elles. Han cregut que, en lloc d'arreglar les seves dificultats, les elits es dedicaven als seus problemes enmig d'un tsunami de corrupció del qual tampoc ens n'hem sabut separar-nos-en amb contundència. I això malgrat que en la seva majoria eren casos del passat i que, paradoxalment, ha estat el mateix sistema el que els ha posat sobre la taula.

Però de totes aquestes persones que ho passen malament ens n'hem ocupat, i l'Ajuntament de Barcelona molt especialment des de la primera fila. T'ho he sentit dir durant la campanya electoral i al llarg del teu mandat: l'equip d'emergències socials és del millor que té Barcelona. Només es pot dir això si es coneix bé la seva feina. Perquè, Xavier, t'has ocupat amb el teu equip, i molt, de tota aquesta gran part de la societat que ho passa i ho ha estat passant malament. Has combatut bé la crisi. T'has ocupat de les persones. Has facilitat la vida a entitats socials, com el Banc d'Aliments. Has combatut la pobresa energètica amb les eines que té un alcalde a la seva mà. Has tingut complicitats amb la PAH i amb l'Observatori DESC (Drets Econòmics Socials i Culturals) de Barcelona, dirigit per Ada Colau, i els hi has aportat molt diners públics perquè poguessin fer la seva feina.

En tot cas, si després de fer-ho bé, no es guanyen unes eleccions, no podem més que convèncer-nos que en tota obra humana hi ha coses que no es fan bé o que es podrien haver fet millor. Ja ho escatirem, perquè també som autocrítics.

De tota manera, estic segur que som molts els ciutadans barcelonins que se senten orgullosos d’haver-te tingut com alcalde, fins i tot els que no et van votar ni el 2011 ni el 2015, i que a hores d'ara, quan encara no has acabat de marxar, ja t’estan -t’estem- trobant a faltar.

Afectuosament,

Francesc Gambús, eurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1188
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR