e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig del 2014

Tornem a Brussel·les

Marxem -o tornem- a Brussel·les amb mandats prou clars. Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no es vol, que diu la sardana. I tant si es vol com si no es vol, volem exercir el nostre dret a decidir i fer sempre les coses bé.

Al meu parer, tenim alhora un segon mandat, força clar: l'Europa somiada per Adenauer, Schuman, De Gasperi i Monet continua vigent si som capaços de posar-nos de nou a la pell dels pares fundadors, de pensar en gran i generosament i de donar un nou impuls al procés d'integració europea. Cal fer-ho amb sentit crític, però amb l’afany constructor que sempre ha caracteritzat el catalanisme polític amb relació a Europa.

I, personalment, tinc un tercer mandat. No hem amagat cap mena d'informació, a diferència d'altres. De fet, molts dels que a la nostra esquerra amagaven les seves intencions després del 25-M es van passar la campanya...

Continuar llegint...

08 de Maig del 2014

Comença la campanya per a les europees

Jornades intenses les que visc des del nomenament oficial com a candidat, el passat 11 d'abril, i com totes les que tindré fins al proper 25 de maig, data de les eleccions europees. La precampanya i la campanya que comença aquesta mitjanit em porten arreu del país -ahir, a la Vall d'Aran, a l'Alta Ribagorça i a Molins de Rei- i  em donen l’oportunitat de parlar amb molta gent, de conèixer moltes iniciatives econòmiques, socials, culturals, de recerca, etc.

És curiós que, mentre gran part de la gent amb la qual parlo i la totalitat dels mitjans de comunicació em plantegen la llunyania que senten de la UE, a cada poble o ciutat i a cada empresa o centre d'investigació que visito, acabem parlant d'ajudes que han demanat o que es poden sol·licitar, de les normatives que els afecten, negativament o positivament, o de les que podríem impulsar per afavorir un sector econòmic o...

Continuar llegint...