e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Novembre de 2011

REFLEXIONS DE CAMPANYA

Veure les enquestes (resultats?) aquests dies són una bona manera de fer-se una idea aproximada de quin tipus de país tenim. De fet, som un país idèntic al tipus de votants que som.

Es a dir, som un país gregari? Doncs és perquè som uns votants gregaris. Som un país amb un alt índex de corrupció? Doncs és perquè som uns votants on els casos de corrupció no ens immuten. Som un país poc de fiar en el panorama internacional? Doncs és perquè som uns votants que no ens fa canviar el vot quan un polític o partit menteix.

Aquesta manera de comportar-nos com a votants també és un reflex de com actuem en la nostra vida social (comunitària) o familiar i personal. Quins valors valorem? Donem importància a l'ètica? a la consideració envers els altres? a l'educació com a eina de convivència? Ho transmetem al nostres fills amb seriositat?

És impossible demanar a la "classe" política un comportament, una coherència, una moral que ni com societat ni com individus ens la plantegem. No tindrà èxit mai una transformació social feta de dalt cap a baix. Si no és a costa de perdre les llibertats individuals.

Les transformacions es generen com a virus: inicialment en l'individu i es propaga per conjunts concèntrics de la família i de l'entorn social.

Les campanyes electorals no deixen de ser un reflex de com se'ns tracta als votants. Se'ns tracta com mereixem.

Tant sols unes dades significatives dels candidats: Sr. Duran Lleida, 30 anys en política de primera línia. Sra. Chacón, no ha recordat a Catalunya ni ha fet de portaveu dels catalans mai, mai, mai en aquesta legislatura. Sr. Fernandez Díaz, ja va ser cap de llista per l'CDS o UCD fa 30 anys. El Sr. Coscubiela forma part dels responsables de tenir una societat gregària quan liderava un sindicat, un del culpables del vot captiu per subvencions i alliberats. Sindicats avui que són ineficients i ancorats en el passat.

El sr. Bosch i la renovació "ipso-facto" d'ERC i la coalició formada amb Reagrupament fa que, per omissió, sigui la persona que encarni la renovació política. La resta són espectres del passat amb sortides de la crisi que passen per les seves cadires i anar tirant.

Per últim, si a Catalunya no hi ha una majoria de les dues coalicions nacionals: ERC-RCAT-CATSÍ i CDC-UDC, que Déu ens agafi confessats!

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2621
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR