e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Novembre de 2011

Generals 2011: Ja estem tranquils

 

Certament, CiU ha guanyat. El missatge superficial serà que som diferents perquè a Euskadi i a Catalunya hi ha un "color" diferent. D'acord, però de què serveix ser diferents si continuem essent tractats com a iguals? Iguals que a la pràctica és estar els pitjors de tots.

Reconec que m'agrada més que hagi guanyat CiU que no pas PSOE-PP. Ara bé, la majoria dels diputats que hem escollit (25) són d'estricta obediència espanyola. Això es tradueix en que si aquests diputats han d'anar en contra de la sobirania plena de Catalunya hi aniran. Són diputats que els hi hem regalat a Espanya, per a més força de les veus de Madrid, Guadalajara, Càceres, ... fins i tot per a quan bramin en contra nostra. Som tan bona gent els catalans!

El sentit comú ens indica que mai es poden deixar massa enemics a l'esquena (rereguarda), doncs pots tenir problemes. Aquestes eleccions ens posen de manifest que cal engegar un procés de nacionalització de Catalunya. No caiguem en el cofoisme de pensar que som majoria els catalans, culturalment parlant.

A Catalunya es pot viure sense conèixer la llengua pròpia i sense tenir ni un sol referent cultural català. Ni TV3, ni famosos catalans, ni cançons, ni llibres, ni escriptors, ni debats públics del nostre món nacional arriben a molts ciutadans de Catalunya.

L'any 2003 somiava amb un acord nacional CiU i ERC. Anhelava un pas ferm i clar de Convergència a favor de la sobirania nacional. Creia que Esquerra posaria primer l'eix nacional. Ara CiU tot i no haver fet el pas, parla de pacte fiscal (20 anys després de fer-ho l'ERC de l'Àngel Colom amb els seus Concerts pel Concert davant el Parlament). És un avenç.

Catalunya necessita CiU per fer un acte de dignitat nacional i CiU necessita una Catalunya socialment sobiranista per poder continuar fent un discurs nacionalment ambigu i ocupar la "centralitat". Així ens podem passar 300 anys més.

Qui trencarà aquest equilibri entre el CiU i Catalunya? Si es continua amb aquest "confort" nacional, on tenir un color diferent en el mapa de La 1 es la excusa per deixar de moure un dit per la independència, acabarem morint al bany maria.

Els catalans independentistes tenim esperances amb ERC-RCat però també amb que CDC i el President Mas prenguin la decisió. Si triguen massa poden veure que li ha passat al PNB.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
8778
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR