e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Setembre del 2011

Si canviem el model sortirem de la crisi

Per sortir de la crisi cal canviar la nostra forma de pensar. Ho hem de fer individualment i la suma donarà com a resultat una societat diferent.

Serà diferent per que tindrà una escala de valors diferent. Ara tenim una escala de valors ineficient per poder plantar cara a la crisi, i això ens produeix incoherències que alhora ens provoquen una desorientació important per cercar solucions.

Individualment ens hem convertit en persones irresponsables, entenent que no ens sentim responsables de la nostra vida en societat. Tot ho hem delegat a una cosa que diem govern o administració pública i quan parlem ho fem en tercera persona. Potser no tenim prou rodatge democràtic.

Com a membres d'una societat tenim unes obligacions, talment com en una família: hem de netejar la casa, rentar la roba, mantenir el desgast de la llar. Podem fer-ho...

Continuar llegint...

15 de Setembre del 2011

Doble xarxa escolar? Sí

Fa temps que em balla pel cap que una manera d’acabar amb els atacs del català a l’ensenyament és deixar de pensar que a Catalunya hi ha un sol poble. Els catalans, evidentment som un sol poble, però a Catalunya no tothom és català ni es sent català, aquesta condició la reivindiquen tan sols per diluir els drets nacionals de Catalunya, la resta del temps viuen en un imaginari foraster.

Potser cal fer una doble xarxa escolar: la Generalitat s’encarrega de la catalana i el Ministerio de Educación de la castellana.

Per a que la Xarxa Nacional d’Educació sigui la més escollida cal que la societat catalana (que tant s’exclama) sigui coherent i ajudi. Com podem ajudar els ciutadans? Doncs fent del català una llengua imprescindible a Catalunya.

El català serà imprescindible si els departaments de RRHH exigeixen la competència del català...

Continuar llegint...