e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Novembre del 2011

Generals 2011: Ja estem tranquils

 

Certament, CiU ha guanyat. El missatge superficial serà que som diferents perquè a Euskadi i a Catalunya hi ha un "color" diferent. D'acord, però de què serveix ser diferents si continuem essent tractats com a iguals? Iguals que a la pràctica és estar els pitjors de tots.

Reconec que m'agrada més que hagi guanyat CiU que no pas PSOE-PP. Ara bé, la majoria dels diputats que hem escollit (25) són d'estricta obediència espanyola. Això es tradueix en que si aquests diputats han d'anar en contra de la sobirania plena de Catalunya hi aniran. Són diputats que els hi hem regalat a Espanya, per a més força de les veus de Madrid, Guadalajara, Càceres, ... fins i tot per a quan bramin en contra nostra. Som tan bona gent els catalans!

El sentit comú ens indica que mai es poden deixar massa enemics a l'esquena (rereguarda), doncs pots tenir problemes....

Continuar llegint...

17 de Novembre del 2011

REFLEXIONS DE CAMPANYA

Veure les enquestes (resultats?) aquests dies són una bona manera de fer-se una idea aproximada de quin tipus de país tenim. De fet, som un país idèntic al tipus de votants que som.

Es a dir, som un país gregari? Doncs és perquè som uns votants gregaris. Som un país amb un alt índex de corrupció? Doncs és perquè som uns votants on els casos de corrupció no ens immuten. Som un país poc de fiar en el panorama internacional? Doncs és perquè som uns votants que no ens fa canviar el vot quan un polític o partit menteix.

Aquesta manera de comportar-nos com a votants també és un reflex de com actuem en la nostra vida social (comunitària) o familiar i personal. Quins valors valorem? Donem importància a l'ètica? a la consideració envers els altres? a l'educació com a eina de convivència? Ho transmetem al...

Continuar llegint...

04 d'Octubre del 2011

Algú morirà ... o estem morts?

 Recordo una anècdota del President del Barça, el Sr. Josep Lluís Nuñez: Hi ha un moment de la història que els clubs de futbol de la lliga espanyola han de fer reformes, per convertir a tots els espectadors que estan dempeus a tenir seient. A la llotja, durant un partit, el presidente de la Federación li deixa anar: "Con lo importante que es este club y el ejemplo que sois los catalanes, habríais de ser los primeros en hacer las obras". El President Nuñez se'l mira i respon: "No, señor. Haremos las obras cuando las hagan todos los otros clubes. Sabe porque? Pues porque nosotros nos lo pagaremos porque ahorramos y el resto como no tiene un duro y ustedes no permitiran que se queden sin jugar competiciones europeas les subvencionarán, premiando la mala gestión."

Tinc la mateixa sensació ara mateix. No entenc que a Catalunya estiguem estirant la corda tant en...

Continuar llegint...

25 de Setembre del 2011

Si canviem el model sortirem de la crisi

Per sortir de la crisi cal canviar la nostra forma de pensar. Ho hem de fer individualment i la suma donarà com a resultat una societat diferent.

Serà diferent per que tindrà una escala de valors diferent. Ara tenim una escala de valors ineficient per poder plantar cara a la crisi, i això ens produeix incoherències que alhora ens provoquen una desorientació important per cercar solucions.

Individualment ens hem convertit en persones irresponsables, entenent que no ens sentim responsables de la nostra vida en societat. Tot ho hem delegat a una cosa que diem govern o administració pública i quan parlem ho fem en tercera persona. Potser no tenim prou rodatge democràtic.

Com a membres d'una societat tenim unes obligacions, talment com en una família: hem de netejar la casa, rentar la roba, mantenir el desgast de la llar. Podem fer-ho...

Continuar llegint...

15 de Setembre del 2011

Doble xarxa escolar? Sí

Fa temps que em balla pel cap que una manera d’acabar amb els atacs del català a l’ensenyament és deixar de pensar que a Catalunya hi ha un sol poble. Els catalans, evidentment som un sol poble, però a Catalunya no tothom és català ni es sent català, aquesta condició la reivindiquen tan sols per diluir els drets nacionals de Catalunya, la resta del temps viuen en un imaginari foraster.

Potser cal fer una doble xarxa escolar: la Generalitat s’encarrega de la catalana i el Ministerio de Educación de la castellana.

Per a que la Xarxa Nacional d’Educació sigui la més escollida cal que la societat catalana (que tant s’exclama) sigui coherent i ajudi. Com podem ajudar els ciutadans? Doncs fent del català una llengua imprescindible a Catalunya.

El català serà imprescindible si els departaments de RRHH exigeixen la competència del català...

Continuar llegint...