e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2012

Una majoria per Catalunya

Si aquestes fossin unes eleccions clàssiques, entendria els arguments dels qui volen condicionar el President Mas i per tant pretenen que no pugui liderar el full de ruta de la consulta sobiranista des d’una majoria còmoda.

Però aquestes no són unes eleccions clàssiques. Són un aval al dret a decidir, i a la persona que s’ha proposat liderar aquest procés. Són, en aquest sentit, un plebiscit en què votar el President Mas no és votar només a Convergencia i Unió, sinó donar força i legitimitat democràtica a qui toparà amb la legalitat vigent per a fer-la possible.

Més enllà, des d’una perspectiva internacional, el resultat electoral que obtingui el President serà observat com l’element definitori de la profunditat del suport a la consulta. Tanmateix, Catalunya necessita les mateixes cartes amb què s’enfronta el govern central a aquest procés. Una majoria absoluta allà, i un aval majoritari equivalent aquí. I des d’aquesta igualtat començar la partida, que no serà fàcil, però que serà, segur, una realitat.

La confiança que demana el President Mas parteix de la humilitat amb què ell mateix s’ha exposat a liderar-la. No des del partidisme del qui vol només guanyar per a ostentar el poder, sinó des de la generositat del qui necessita tot un poble al darrera per iniciar un procés de consulta que ens condueixi a l’Estat propi per a Catalunya.

Fixem-nos en Escòcia, per a fer l’equivalença. I no pas per la resposta profundament democràtica de Londres, sinó per a veure com aquesta s’ha donat després, i només després, que l’SNP de Salmond passés per les urnes proposant una consulta, i en tragués una majoria absoluta que la fes inqüestionable.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
840
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR