e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 d'Octubre de 2013

"Se ha terminado el silencio" diu el veterà polític Albert Rivera, que té més micròfons i atenció mediàtica que molts altres polítics. El líder de C’s, que va ser finançat, en mode d'hores i minuts de televisió, per mitjans de caràcter estatal que volien irrompre a Catalunya amb alguna cosa més que el tradicional Partit Popular, s’ha passat anys repetint el seu mantra particular sobre el suposat silenci a què se sotmetia la seva veu, i la dels catalans que se senten espanyols.
 
Una autèntica lliçó de ploramiques, perquè durant els darrers 30 anys el CIS ha anat preguntant i donant veu i vot als catalans que només se senten catalans, als catalans que se senten espanyols, i als qui en major i menor mesura se senten una cosa i l’altra.
 
Però vet aquí que ha trobat la font per abeurar, exagerant les emocions i aprofitant el que és un conflicte polític, per barrejar-lo amb el que són sentiments de pertanença que ningú no qüestiona per, amb aquesta base, bastir un discurs aparentment valent però en el fons molt i molt covard. Perquè aquí ho critica tot, però mai no critica el govern central, ni l’Estat i la seva oligarquia.
                
Ciutadans que són súbdits. Que mai no assenyalen els mitjans que practiquen la catalanofòbia, perquè hi participen de manera complaent. Que mai reclamen un millor tracte fiscal, o la no invasió competencial, o el compliment de les lleis que garanteixen ingressos per la Generalitat. Súbdits que obliden que la gent que legítimament té un sentiment català i espanyol alhora vol que s'escombri cap a casa, i tenen l'experiència viscuda que aquí no hi ha apartheid ni xenofòbia linguística o fiscal.
 
En la defensa de Catalunya, no els trobaran mai. Toleren l’autonomia, sempre i quan no aixequi el dit per reclamar res. I neguen la Història de 129 presidents de la Generalitat, assenyalant com a any zero de la regió catalana 1978. Els seus líders no van votar la Constitució,però la donen per bona i sagrada, en la lectura que en fan els més involucionistes. Molta rebel·lia d’estar per casa, i molt poca capacitat de transformar la realitat mentre van esverant i mirant de créixer “a río revuelto”.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
639
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR