e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Març de 2012

La sentència del TSJC avala el nostre model d’immersió lingüística, però dóna satisfacció als pares, pocs, que volen que els seus fills escoltin només la llengua castellana a l’aula. Els qui veuen el got mig buit, temen que més pares s’apuntin a convertir els seus fills en ciutadans d’una sola llengua en un país que en té dues. Però això dependrà de la capacitat que tinguem d’explicar una i altra vegada que escoltar un mestre parlar en català no és dolent per als nens i nenes d’un país que durant 30 anys ha fet possible que el català i el castellà siguin coneguts per part del conjunt d’alumnes del país.

Els qui promouen la brega sota l’hipòcrita nom de l’associació Convivencia Cívica Catalana podran continuar buscant l’apartheid lingüístic, però si sabem fer bé la feina, tothom entendrà que el que ens convé és que nens i nenes que viuen en entorns on només s’escolta la llengua castellana, és bo que també puguin desenvolupar-se  en entorns on la llengua catalana és comuna en l’ús social.

Ahir a la nit sopava amb famílies equatorianes de la meva ciutat. En castellà, parlava amb els pares. Però amb els seus fills, ho feia en català. I ells m’hi responien, i practicaven la llengua pròpia del país, cosa que d’altra manera no podrien fer. No ho feien per obligació, ni tenien –ni ells ni els seus pares- la sensació que se’ls estigués imposant res. Ben al contrari, veien molt bé aquest intercanvi, perquè pensaven en el futur del seus fills. En la seva promoció personal i educativa, en les possibilitats que els donava conèixer dues llengües, i tant de bo tres.

Perquè els pares ho farien tot pels seus fills. I de la mateixa manera que no els negarien res que els pogués afavorir, tampoc els negaran el coneixement d’una llengua que els serà d’utilitat. Que no els farà cap mal conèixer, i que podran combinar amb un domini exactament igual del castellà. El demés, és  mala política. Obsessions i frustracions. Odi i hipocresia en nom d’una llibertat que acabarà fent més esclaus als qui segueixin una corda que els acabarà ofegant un futur millor.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2737
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR