e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 d'Abril de 2015

Jugant amb el jihadisme

La maquinària de l’Estat que lidera el Partit Popular intenta danyar el procés polític i social que viu Catalunya amb un nou front creat, per a posar en dubte la seva naturalesa pacífica i democràtica. Aquesta vegada les forces de l’Estat, polítiques i mediàtiques, han aprofitat les darreres actuacions policials contra cèl·lules terroristes de naturalesa islamista radical. Resulta paradoxal, perquè els èxits de la Policia de Catalunya en aquesta matèria han estat l’excusa del Govern espanyol per a fer insinuacions infundades sobre una suposada vinculació entre el jihadisme i els qui, com Convergència, defensen que Catalunya pot ser un Estat d’Europa si una majoria dels catalans ho desitja.

Juxtaposar la barbàrie de l’extremisme radical amb el nítid compromís amb la pau i la democràcia demostrat pels partits, les institucions, les entitats i les persones favorables a l’exercici del dret a decidir és, com a mínim, un acte de cinisme polític que supera els límits de tot allò que fins ara havíem presenciat.

L’aberrant comparació, que juga amb un element tan delicat com la percepció de seguretat en una societat, és el pas més greu en l’escalada dialèctica que el PP, la dreta mediàtica, i ara també la gent de Ciutadans, han emprès contra el moviment de profunda càrrega política i social que s’està produint a Catalunya. Perquè una cosa és que haguem de suportar discursos que ratllen l’absurd com els de Margallo i el viatge a l’abisme interestel·lar (que segons ell faria Catalunya si fos independent), i una altra és haver de veure com, perseguint objectius polítics partidistes, des d’un govern europeu es juga amb la por de les persones davant un fenomen global i creixent com és el del terrorisme integrista, que neix, creix i explota arreu.

El que ha fet el PP és d’una irresponsabilitat enorme. Sobretot quan és el govern que aquest mateix partit encapçala a Madrid el que nega informació policial internacional que pot ser d’interès per als Mossos d’Esquadra en la lluita contra el jihadisme –com ha explicat el cap de la policia de Catalunya-, o quan des de 2009 es nega a convocar la Junta de Seguretat de Catalunya perquè implicaria abordar un aspecte que el govern espanyol no accepta, que és que la policia de Catalunya es relacioni amb cossos policials europeus d’una manera més estreta del que pot fer-ho actualment.

Tot plegat demostra la manca de sentit d’Estat del PP de Rajoy davant un procés que l’està superant per totes bandes perquè es desenvolupa de forma pacífica, cívica, democràtica, exemplar i oberta al diàleg bilateral i internacional. Però hi ha coses que no se li poden acceptar a aquest PP ni a cap altre partit que, com sembla que vol ara fer Ciutadans, utilitzi el terrorisme amb finalitats partidistes. La ciutadania creia que aquest ús partidista del terrorisme era cosa del passat. Ara hem vist que, amb un altre tipus de terrorisme, aquella vella estratègia es torna a desenterrar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
850
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR