e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener de 2014

“Caram amb el cap de setmana! El PP ha fet una convenció a Barcelona, dirigida a donar un missatge per a la resta de l’Estat espanyol. No hi ha cap pla per a Catalunya que signifiqui ni una sola concessió al nacionalisme separatista. El pla consisteix a aplicar la llei tal i com l’entenen els qui no van votar la Constitució, no perquè no haguessin nascut, sinó perquè la trobaven excessivament oberta a entendre la complexitat d’un Estat amb diferents comunitats històriques o nacionals. En aplicació del principi de la indissoluble unitat de l’Estat espanyol, a Catalunya no se li pot reconèixer cap personalitat nacional. Catalunya és Espanya. Com ho és Castella.

Si torcen els catalans que volen fer la consulta, o que simplement volen seguir essent catalans, els espanyols favorables a l’assimilació d’aquesta comunitat han d’estar tranquils. Imposaran el castellà, arraconaran el català, desactivaran l’autogovern, i faran miques la idea que els catalans paguen massa a la resta de l’Estat i reben poc a canvi.

Cal reinventar la Història, arraconar la llengua, canviar el sistema comptable internacional de calcular balances fiscals. Tot això ho faran. De fet ja ho estan fent. Amb la connivència del PSOE. Amb el Tribunal Constitucional al seu servei. I encara hi ha catalans que dubten. Que creuen que ens estimen, o que ens respectarien la llengua i l’autogovern, si ens portéssim bé. Jo, si m’ho permeten, ja estic a la tercera via. La primera és la de l’Espanya que ens vol assimilar.

La segona és la del catalanisme que volia canviar Espanya. I la tercera via, avui, ja és la voluntat de construir un Estat propi i de viure, a la península, com a bons veïns. Cadascú a casa seva. I tots a dins l’Europa que ens uneix. I no de l’Espanya que ens separa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
737
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR