e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juliol de 2014

S’acosten dates clau per al procés polític i social que està vivint Catalunya. L’Onze de setembre, Barcelona tornarà a acollir una gran demostració de força de la societat catalana que vol votar per decidir lliure i democràticament el seu futur com a poble.

La consulta acordada pel Govern i la immensa majoria dels partits polítics del país és més a prop, després de l’aprovació en comissió parlamentària de la proposta de Llei de Consultes.

El president Mas està liderant un procés polític i social complex, amb una responsabilitat institucional a l’alçada de les circumstàncies i diferent de les formes del president espanyol, que es nega a qualsevol mena de diàleg. L’actitud d’un i d’altre deixa clar quins són els valors que inspiren els projectes polítics i socials de cada president.

Ara, amb el gest d’Artur Mas, que insisteix en el diàleg i alhora garanteix que tot es farà amb el consens dels partits que varen pactar data i pregunta, el PP i Rajoy han de moure fitxa. És de les darreres oportunitats –sinó l’última- que tenen a Madrid per a redreçar una estratègia que no els ha funcionat ni els funcionarà mentre es fonamenti en l’immobilisme i el menyspreu cap a la voluntat majoritària d’un poble que vol exercir el seu dret a decidir.

Vénen, doncs, dies i setmanes intensos políticament i socialment parlant. Estem en un moment molt singular de la història de Catalunya, i el vivim i viurem compromesos i il·lusionats, esperançats per la força que dóna defensar valors universalment reconeguts, com la democràcia, la convivència, el respecte i la llibertat. Així, la resposta no pot ser fer tot el possible, com fins ara han fet el govern espanyol, el PP, el PSOE i altres partits, per a evitar que els anhels inspirats en aquests valors universals es portin al terreny dels fets.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1323
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR