e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 d'Abril de 2014

Catalonia votes

Que l’anomenat procés català té una important dimensió internacional ho ha posat de manifest el propi govern espanyol quan a través del galàctic ministre Margallo –aquell que diu que una Catalunya independent “vagaría por el espacio” i estaria aïllada “por los siglos de los siglos”- ha elaborat memoràndums per a les ambaixades del Regne d’Espanya arreu del món amb argumentari sobre (o en contra de) l’exercici del dret a decidir i una eventual independència de Catalunya.

Per tant, no ha d’estranyar ningú que les forces polítiques i les entitats socials favorables al dret a decidir estiguem fent un esforç per a explicar el procés a la comunitat internacional, començant per la Unió Europea i anant més enllà. El llibre Catalonia is calling. El món ho ha de saber, editat per Sàpiens i enviat a nombroses personalitats d’arreu del món, o la constant i alhora discreta acció exterior del Govern de Catalunya, deixen clar que aquesta és una qüestió política liderada en paral·lel per la societat civil i per les principals institucions del país, començant pel Govern i el Parlament.

Ahir, un nou instrument es va posar en marxa en aquest exercici de transparència que els partidaris del dret a decidir estem mantenint de portes endins i de portes enfora. El web Catalonia Votes ( HYPERLINK "http://www.cataloniavotes.eu" www.cataloniavotes.eu) és una eina que dóna veu a sindicats, partits polítics, organitzacions cíviques, i personalitats del país perquè siguin ells els qui directament s’adrecin al món per a explicar que el 9 de novembre volem exercir el nostre dret a decidir com a poble. S’hi repassen la història de Catalunya, els fets més significatius del procés actual, les opinions d’autoritats i personalitats internacionals sobre la voluntat de la gent de Catalunya, i les raons per les quals una àmplia majoria del país vol fer una consulta d’aquí a 200 dies.

Davant els informes apocalíptics del Ministerio de Asuntos Exteriores del Govern espanyol adreçats a les principals cancelleries del món, aquestes mateixes cancelleries han rebut, per diverses vies, informació explicant que el procés és i vol ser plenament democràtic i pacífic i aportant les raons històriques, socials, econòmiques i polítiques que el justifiquen.

Ens queden 200 dies, i estem carregats de raons.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1309
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR