e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Setembre de 2012

11 de Setembre Madrid/Barcelona

Ahir em van sorprendre les paraules del cap socialista de Madrid, Tomás Gómez, anunciant que finalment el mal anomenat "Eurovegas" s'instal·laria a aquella Comunitat.
 
No sé si el senyor Gómez diu la veritat. En tot cas, ja vàrem veure  Esperanza Aguirre somriguent sornaguerament a la pregunta sobre si l'empresa d'Adelson invertiria a la capital de l'Estat.
 
És veritat que el govern de Catalunya i Convergència i Unió hem acollit la idea d'una inversió com aquesta amb voluntat de fer-la possible. És cert que creiem que un projecte per convertir Barcelona en la capital mundial de les convencions de negocis al sud d'Europa ens agrada en un moment en què el país viu una situació econòmica i social d'una gran debilitat. Però si es confirma el que diuen els madrilenys, hi haurà d'altres veritats que tots els qui s'han dedicat a criticar-nos hauran de rectificar. Totes les que s'han dit sobre si el govern els deixaria fer el que volguessin, sobre quins interessos foscos hi podria haver, sobre si no s'estava negociant sinó simplement agenollant-se davant un nou Mr.Marshall.
 
Sigui com sigui, vingui o no l'empresa d'Adelson, nosaltres seguirem apostant per projectes que aprofitant la marca de Barcelona i la ubicació geogràfica de Catalunya, ens internacionalitzin i puguin generar oportunitats i creixement. El d'Eurovegas, malgrat el nom de la cosa i les notícies que -certes o no- s'han fet córrer del personatge, ho era. I tot el debat sobre si havíem de promoure aquesta activitat econòmica i no una altra, ha estat una discussió estèril i farisea. Perquè no tothom podrà treballar a la biotecnologia ni a la programació informàtica. I perquè és compatible una diversificació industrial i productiva com la que es proposava i s'haurà de continuar cercant.
 
El dia 11 de setembre, diuen, sabrem si és gall o gallina. Han fet l'anunci tantes vegades que tot plegat recorda el conte del llop. En tot cas, els catalans el dia 11, tindrem una altra feina i un altre compromís. Per Catalunya, per la llibertat, farem la manifestació que unirà els uns i els altres,  que malgrat les diferències surten junts a la Diada Nacional.
 
Som-hi doncs i convertim-la en una data per a la Història.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1258
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR