e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Gener de 2010

Vegueries

Durant els últims dies hem viscut molts episodis entorn a la discussió sobre el projecte de llei per tirar endavant les vegueries que el govern de la Generalitat hauria d’haver aprovat i no ha fet. S’haurà observat que les Terres de l’Ebre hem estat l’únic territori que no ha contribuït a aquesta discussió mediàtica. I ho hem fet, no pas perquè no mantinguem serioses discrepàncies sobre el projecte, que les tenim, sinó perquè hem prioritzat la voluntat de tirar endavant la nova divisió territorial del país.

Tanmateix, hem de constatar diferències molt importants pel que fa a l’àmbit competencial, el finançament, la forma de determinar les capitalitats o d’altres, que haurien de ser objecte d’una discussió serena i tranquil·la que pogués finalitzar amb el màxim consens.

Ara bé, aquesta qüestió se’ns planteja durant l’últim any de la segona legislatura del govern tripartit, quan era una prioritat des del primer dia. No poso en dubte, ans al contrari, i respecto de la voluntat personal del conseller Ausàs de tirar endavant aquest projecte. Però a partir d’aquí, tinc la impressió que tota la resta és mer tacticisme electoral. Tinc clar que el PSC no té cap voluntat, i els fets així ho demostren, de tirar endavant la divisió en vegueries de Catalunya. I també tinc clar que avui per avui, ERC es conformarà simplement amb què el Govern aprovi un projecte que quan arribi al Parlament s’acabarà enfonsant, bé sigui per falta de temps o per falta de consens.

El que veiem amb preocupació des de les Terres de l’Ebre és que, una vegada més, aquest tacticisme curtplacista dels partits que conformen el govern tripartit ens porta una altra vegada al fracàs d’un projecte que és molt important per al nostre territori. I, el pitjor de tot, és un fracàs tan estrepitós que fa invisible la vegueria avui i en els propers anys.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1612
1
Comentaris afegits 
Josep Maria (Baix Camp) 13-03-2010 - 00:07
Tota la ra: pur tacticisme d'ERC que no ens portar enlloc. s el problema d'haver pactat amb els anticatalans del PSOE-C. Com tantes altres coses, no tindrem la divisi territorial que necessitem fins que aconseguim la INDEPENDNCIA amb Reagrupament.
TORNAR