e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juliol de 2010

Estatut constitucional i governs locals

Són molts els aspectes que bé sigui per anul·lació radical d'alguns articles o per interpretació restrictiva d'altres, el Tribunal Constitucional ha escapçat l'Estatut. Tanmateix, voldria fixar la meva atenció sobre aquells aspectes que fan referència explícita als governs locals, especialment a les vegueries. La interpretació que sembla que fa el TC, malgrat vestir-se com una interpretació, és, en realitat, l'eliminació fulminant de la possibilitat de tenir una divisió territorial pròpia, i, per tant, que les Terres de l'Ebre puguin disposar d'una vegueria pròpia, passant a una situació encara pitjor que la de l'Estatut de 1979.

Encara així, hem de suportar afirmacions com la del president José Luís Rodríguez Zapatero quan diu "objetivo cumplido", o el fet que molts dirigents del PSOE, i cada vegada més del PSC, afirmin que la sentència no està tan malament i que la retallada no és tanta. També resulta paradoxal que el president del Govern espanyol vegi amb la sentència de l'Estatut el sostre final de l'autogovern de Catalunya. En aquest aspecte, malgrat que vulguin dissimular-ho, el PSOE i el PP tenen un gran acord d'Estat.

Ara s'obre un nou escenari de pronòstic incert i preocupant. Però també és cert que al llarg de la història del nostre país, i en moments de molta foscor, Catalunya sempre se n'ha acabat sortint.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1568
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR