e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Febrer de 2011

EMD

Aquest divendres Tortosa constitueix dues noves Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) a Bítem (1.238 habitants) i a Campredó (1.279 hab.), que juntament amb l’EMD de Jesús (3.917 hab.) configuren un model en el qual s’integren diferents pobles en un mateix municipi. Uns pobles que compten amb una autonomia suficient des de l’aplicació del principi de subsidiarietat.

Aquest model és singular al nostre país. Segurament és un model que, en les circumstàncies actuals i tal i com s’està configurant el món municipal en els països desenvolupats on no es tendeix precisament a un minifundisme municipal sinó més aviat al contrari, pot servir de test per a altres municipis del nostre país.

Sota un mateix municipi, i amb l’economia d’escala que això suposa, s’aixopluguen una ciutat i diferents pobles que, com he comentat, des d’una visió descentralitzada administren una part de les competències al temps que escullen directament el seu alcalde-president de l’EMD.

Si en algun moment el nostre país ha d’afrontar una qüestió que, òbviament, pot resultar polèmica com és la possibilitat de reduir el número de municipis, segurament la fórmula d’EMD que estem implantant a Tortosa pot acabar sent una referència útil.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3266
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR