e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Setembre de 2010

El tripartit escanya les Terres de l'Ebre

El Govern tripartit va fer l’aprovació definitiva, el passat 27 de juliol, del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre (PTTE), que substitueix l’actualment vigent des de fa 9 anys. El DOGC va publicar-ho el 19 d’agost, en plenes vacances estivals. Es tracta d’un Pla innecessari que des del territori ningú no demanava. Tanmateix, el Govern de José Montilla ha presentat el nou document com un exemple de consens al territori. Difícilment es pot parlar de consens, quan el PTTE compta amb el rebuig frontal de la capital de les Terres de l’Ebre, de molts municipis del territori i de la primera força política al Parlament de Catalunya.

Estem davant d’un Pla extremadament intervencionista, que infringeix el principi de subsidiarietat i que limita de forma agressiva el futur creixement de Tortosa i de les Terres de l’Ebre. En realitat, podríem dir que aquest Pla resumeix l’essència d’alguns dels trets dominants del govern tripartit: intervencionisme i dirigisme.

Des de l’Ajuntament de Tortosa vam al·legar-hi en contra, ara fa un any, davant les importants mancances detectades, especialment en l’àmbit de les infrastructures, en contraposició a algunes propostes extemporànies i, especialment, per la invasió de competències municipals i per les limitacions al creixement urbanístic del nostre municipi. No entraré ara i aquí en els detalls d’aquestes al·legacions ni del recent recurs. Però sí que vull valorar el trist paper que ha fet el PSC en tot aquest procés. D’entrada, des de la primera lectura del text del Pla, abans de presentar-hi al·legacions, el Govern només ens ha rebut una sola vegada. No hem tingut ocasió d’explicar-nos i plantejar obertament les nostres objeccions a un text del calat d’un Pla Territorial. Per això, ens estranya molt quan sentim a parlar de consens per part del PSC i dels seus dirigents a les Terres de l’Ebre.

Per a reblar el clau, el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha canviat el sentit del vot seguint instruccions del Govern Montilla. Si fa un any van votar a favor de les al·legacions, ara s’abstenen en la presentació del recurs, malgrat que està basat en aquelles mateixes al·legacions. El regidor portaveu Joan Sabaté no s’ha atrevit a posar-se al costat de l’Ajuntament per defensar la seva ciutat i les seves terres, i ha preferit no assumir riscos i acceptar les consignes de partit. Aquesta és una actitud que als catalans ens és molt familiar durant aquests últims anys, quan veiem al president Montilla incapaç de defensar el nostre país i plantar-se quan ha fet falta davant del govern socialista de Madrid. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1507
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR