e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Setembre de 2008

Aquest dimecres, tot el municipalisme català ha donat suport a la reivindicació d’un millor finançament per a Catalunya. Es tracta d’un nou suport per al president Montilla per fer complir el finançament fixat per l’Estatut de Catalunya. Al mateix temps, i entenent que és imprescindible no vincular una cosa amb l’altra, els ajuntaments també reclamem un millor finançament per tirar endavant les nostres corporacions locals.

Quan sentim parlar al govern central d’austeritat i de contenció per als ajuntaments davant l’escenari de crisi en què ens trobem, podríem entreveure una falta de voluntat a l’hora d’abordar una reforma de les hisendes locals tal com cal. Als ajuntaments no fa falta que se’ns demani austeritat i contenció perquè portem molts anys posant-ho en pràctica, essencialment a causa de la debilitat del nostre finançament. L’actual crisi no deixa en una pitjor situació les finances municipals, sinó que en molts de casos les retorna a la crua realitat. Els darrers anys de bonança només han servit per tapar un dèficit estructural en el finançament municipal.

Cal considerar que durant les últimes dècades no s’ha produït cap reforma important del finançament de les hisendes locals mentre que, tant des del govern central com des del de la Generalitat, s’han anat incrementant les competències dels ajuntaments sense dotar-los de majors recursos. Aquí cal afegir-hi que la major exigència dels nostres ciutadans ens ha forçat a prestar més serveis.

Sense caure en el parany que pot interessar al PP i al PSOE d’interrelacionar finançament local i autonòmic, és imprescindible afrontar de manera urgent la reforma del finançament dels ajuntaments. Més, fins i tot, amb la situació de crisi que vivim. Malgrat que això no sembla interessar al govern central, els ens municipalistes ens hem mantenir ferms.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1306
1
Comentaris afegits 
ccc (bcn) 13-09-2008 - 13:24
el mal finançament dels ajuntaments en una de les principals causes de la bombolla inmobiliària, així q és imprescindible. Però no cal oblidar q hi ha la pasta q hi ha i q és impossible augmentar la pasta dels aj sense tocar la de l'estat i les CCAA
TORNAR