e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Novembre de 2008

Doble engany

Madrid sempre serà Madrid, deixava anar el conseller Castells no fa gaire temps en el marc de l’estira-i-arronsa pel finançament de Catalunya, mentre irritava simultàniament l’ortodòxia socialista de l’Estat i de la Generalitat, que és la que realment mana aquí i allà. Efectivament, mani qui mani, Madrid sempre serà Madrid, sigui el PP de Rajoy o el PSOE de Zapatero. Per tant, aquella campanya de “No es lo mismo”, se’n recorden?, s’ha desfet com un terròs de sucre.

El talante de ZP ja no serveix per disfressar els reiterats incompliments amb Catalunya i, per la part que em toca, amb les Terres de l’Ebre i amb la seva capital, Tortosa. És un maltractament en tota regla, gravíssim si es té en compte el dèficit d’infrastructures que arrossega el territori més meridional del país. L’any 2008, que estem a punt de finalitzar, l’Estat va consignar als Pressupostos Generals de l’Estat per a les Terres de l’Ebre 148.589.000 euros, dels quals al mes de novembre s’ha executat menys del 10 %, la major part per a actuacions prèvies a la descontaminació de Flix. I això no és una inversió sinó una reparació. A Tortosa, ni un euro d’execució pressupostària.

Aquest és un exemple més de la poca validesa dels Pressupostos Generals de l’Estat a Catalunya. No només perquè estiguin infradotats, que ho estan, sinó perquè a més, tal i com han denunciat diferents entitats com les cambres de comerç, tenen un molt baix índex d’execució.

Des de CiU reclamem una millora de les inversions de l’Estat a Catalunya i el compliment dels compromisos pressupostaris. Mentrestant estem sofrint un doble engany.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1202
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR