e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2009

Campanya socialista

Em sembla que encara no hem vist, ni llegit, ni escoltat, cap espot, anunci o falca de propaganda electoral del PSC-PSOE informant netament de les seves propostes incloses al programa per a les properes eleccions al Parlament Europeu. Els socialistes, al 2009 i quan ja porten sis anys governant a Espanya i set a Catalunya, pretenen continuar vivint de la bicoca i explotant els cadàvers polítics d’Aznar, Bush i Chirac. Fins i tot el de Berlusconi, però aquest continua ben viu. Que li preguntin sinó a Zapatero, que va haver de fotografiar-s’hi dimecres passat a Roma mentre als carrers de Catalunya i d’Espanya el PSC-PSOE té penjat el cap del premier italià de les faroles com si fos el mateix dimoni.

S’ha de reconèixer, però, que l’estratègia a les últimes eleccions espanyoles, ja saben, allò del “Si tu no vas, ellos vuelven”, es va demostrar efectiu a més d’efectista. El vot de la por, a què tornés l’Aznar i l’Acebes de l’11-M, va acabar pesant molt més que el programa electoral del PSOE.

El que sorprèn, però, és que els socialistes vulguin estirar aquesta estratègia com un xiclet i fer-la durar una campanya rere l’altra. Ja no és només el menysteniment i insult a la intel·ligència del votant, que és ben evident. Es que això ja no s’aguanta per enlloc. No comparteixo la idea que les campanyes de la por dels socialistes són enginyoses i audaces. D’acord, potser sí que funcionen des d’un punt de vista estètic. Però, no ens enganyem, el que està fent el PSC-PSOE és perpetrar un atac frontal contra allò que tants anys ens ha costat construir a partir del diàleg, de les idees i de l’esforç. Ens hi juguem massa en aquestes eleccions, i en les que vinguin, com per banalitzar-les d’aquesta manera i disfressar la manca de propostes amb el vot de la por.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1427
1
Comentaris afegits 
PSC=PPC (PSOE=PP) 30-05-2009 - 12:36
L'estratègia està més calculada, és tracta de focalitzar les eleccions en dos partits, el PP i el PSOE, laminant informativament al veritable enemic de PP i PSC, que és CiU. El PSC li fa la campanya a en Vidal-Quadras. Es un dels pactes de Sant Jordi.
TORNAR