e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 d'Abril de 2009

600 versus 10.000

Ens hem de felicitar de l'aposta que finalment ha fet Volkswagen per Catalunya a l'hora de decidir-se per Martorell per produir el model Q-3 d'Audi. Una aposta que ha prosperat gràcies a l’esforç dels treballadors i també gràcies als 300 milions d’euros de diner públic que la Generalitat i el Govern de l’Estat han injectat a la multinacional alemanya. Conclusió: 1.200 llocs de treball directes salvats i uns quants milers més d'indirectes. Sens dubte, aquests 1.200 treballadors representen moltes famílies dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, que té 3 milions d’habitants.  
 
Però la crisi no respecta fronteres ni ciutats ni territoris. A Tortosa, i més concretament al municipi de Roquetes, la multinacional del sector de l'automòbil Lear ha fet un ERO de 4 mesos als 518 treballadors de la planta que no sabem com acabarà. Una altra empresa, Acristallats Guardiola, dedicada a la producció de vidre, ha fet fora unes 40 persones i les 60 restants de la planta corren el mateix risc. Sense entrar a valorar altres empreses del territori que passen per situacions semblants, aquestes dues empreses sumen 600 treballadors que poden acabar a l'atur. Just la meitat de la planta de Martorell. La diferència és que l’àrea metropolitana de Barcelona té 3 milions d’habitants i les Terres de l’Ebre en tenen 180.000. O sigui, que l'impacte econòmic i social que té per a Tortosa i les Terres de l’Ebre l'acomiadament de 600 persones és l'equivalent al que tindria l'acomiadament de 10.000 persones a l’àrea metropolitana de Barcelona. I en aquest últim cas els governs espanyol i català hi han abocat 300 milions d'euros d'ajudes públiques.
 
Reitero el meu suport i felicitació per l'aposta que s'ha fet per salvar aquests 1.200 llocs de treball. Però reclamo el mateix tracte, per part dels governs central i de la Generalitat, per als 600 treballadors de Tortosa i de les Terres de l’Ebre. Uns i altres paguen els mateixos impostos. Uns i altres viuen a Catalunya. El reequilibri territorial també és això.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1602
4
Comentaris afegits 
reequilibri ja! (vegueriapenedes.blogspot.com) 26-04-2009 - 16:49
Article excellent!! Si molta ms gent tingus aquestes coses interioritzades, no anirem tan malament com anem.......
jULIA (TORTOSA) 24-04-2009 - 16:49
Ets un crack alcalde! a mi tamb em sembla b lo dels 1200, per fa vergonya que se'n omplin tant la boca, govern i mitjans, quan al territori la gent perd la feina a grapats i 1200 hi sn de seguida...
jerro (pepitonia) 23-04-2009 - 19:29
Soposo que tens ra. Probablement es degut a que com que Tortosa es la periferia de la periferia, se suposa que el dest natural dels seus habitants es fotre's i emigrar. Ara, s'hauria de comptar altres coses per veure si hi ha aquesta propoprcio
Jordi (Tortosa) 12-06-2009 - 10:45
No seria interessant fer crrer aquest fet per la red? S'ha demostrat ms d'un cop, que les notcies que agafen rellevncia a la red, acaben a la premsa. Aconseguir el suport de la societat s la base.Qu tal un grup al facebook, una cadena de mails...?
TORNAR