e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Maig de 2009

Zorte on, lehendakari Ibarretxe

Ibarretxe ha estat sens dubte un gran lehendakari. No ha aconseguit l'objectiu de portar Euskadi més enllà com volia i tampoc ha assolit la pau que desitjava i per la qual ha batallat intensament,  però social, cultural i econòmicament Euskadi ha progressat, i molt, durant els últims anys. Les xifres i el ciutadans mitjançant el suport majoritari al PNB demostrat en les passades eleccions avalen aquesta consideració.

L'elecció d'un socialista com a president de la Comunitat Autònoma Basca és la demostració que PP i PSOE comparteixen un mateix model d'Estat en qual el nacionalisme majoritari no hi té cabuda. Dit d'una altra manera el nacionalisme majoritari pot servir de crossa a Madrid per governar Espanya, però cal fer-lo fora del govern de la seva nació perquè saben que des del seu govern CiU i PNB construeixen la seva pròpia nació. Aquesta és una estratègia avalada en el seu moment per Aznar i Mayor Oreja. I avui per Zapatero i Patxi Lòpez. Quan es tracta de Catalunya i Euskadi l'entesa és fàcil.

El pacte no escrit entre PP i PSOE per construir una sola Espanya passa per governar-la tota. I l'objectiu s'ha assolit. Avui el nacionalisme resta a l'oposició arreu. Be arreu no perquè encara té una important implantació a nivell municipal, i a Catalunya ERC fa de crossa del PSOE per governar Catalunya.

Hi maneres i maneres de fer política. Hi ha partits que creuen i practiquen el "tot s'hi val" sense complexos: frontisme, pactes antinatura, incompliments de lleis orgàniques, incompliments de pressupostos, mentires, enganys, sectarisme, ocultació de documentació administrativa, exclusió de partits polítics. És el "tot s'hi val" si s'aconsegueix manar. Trist? Sí, però real com la elecció d'un socialista com Euskadi amb els vots del PP i UpyD.

El que ha passat a Euskadi ens ha de fer reflexionar a tots i treure'ns les venes d'una vegada per totes i reaccionar: No tot s'hi val en política. El futur a Catalunya està escrit: o governa CiU o governa el PSOE. Amb qui governarà Montilla si CiU no obté una àmplia majoria? Amb ERC o amb el PP amb el recolzament de Ciutadans. "Tot s'hi val".

Dos advertiments:

Un primer per als ciutadans de Catalunya: només governs nacionalistes molt forts i amb molt suport social a Catalunya poden impedir que la nostra nació quedi assimilada i diluïda en el conjunt de l'estat espanyol. La única garantia real i eficaç per impedir aquesta assimilació dins del magma espanyol a Catalunya passa per una àmplia majoria de CiU en les properes eleccions al Parlament aquest 2009.

Un segon per a navegants de la política catalana: tota divisió en l'espai nacionalista porta a governs de dependència ideològica del model que defensen PSOE i PP avui basat en una Espanya uniforme lluny de la plurinacionalitat real que conforma l'actual Estat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1762
4
Comentaris afegits 
Wasaman (Lleida) 09-05-2009 - 16:12
El pacte de Euskadi es tan antinatura com seria un pacte CIU-ERC a Catalunya. Les coincidencies son unicament en quant a model d'estat. Espero que sigueu coherents amb aquest discurs i no el porteu a terme mai, per evitar el que seria un govern frentista.
Kropotkin (Vic) 09-05-2009 - 13:35
Felip, sug Ibarretxes kuk!
Marc (Bcn) 08-05-2009 - 11:50
Felip, el teu discurs s pattic. El teu partit va donar ales a Aznar pq entrs una ultraliberalitzaci neocon, i ara treus la bandera de la por a ser assimilats per enganyar a 4 babaus.
Pako (Santako) 08-05-2009 - 10:08
El teu discurs ranci i casps s propi del segle XIX... estem al segle XXI, la multiculturalitat s un valor, i els quatre etnicistes puristes com tu sou una rmora.
TORNAR