e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Novembre de 2008

Sols davant la crisi

A Convergència estem portant a terme un intens programa arreu del país auscultant, analitzant i diagnosticant quin és l’estat real del nostre teixit social, econòmic i productiu. Hem mobilitzant a totes les agrupacions comarcals i locals del país i a 50 quadres, començant pel mateix Mas.

Cada dia ens apropem a noves realitats que ens ajuden a comprendre on som i sobretot quines mesures cal implementar per ajudar veritablement als nostres sectors productius a superar la crisi que els afecta. Trepitjar el territori ens permet saber que necessiten aquelles persones que estan patint a la seves pròpies llars els efectes més preocupants derivats d’una economia que lluny de progressar està a punt d’arribar a una situació de recessió que provocarà que augmenti encara més la xifra actual de quasi 800 aturats més cada dia.

Fa temps que en les trobades que tenim amb emprenedors, sindicats, autònoms i entitats de tot tipus repeteixo que el principal problema que ens trobem al nostre país és que el nostre govern lluny de ser una aliat poderós per ajudar a paliar els efectes de la crisi esdevé una agent  incapaç de posar sobre la taula mesures realment útils i efectives. Tenim un govern sord, mut, vacilant, dependent, dèbil, i el que és pitjor intranscendent. Com dic sovint davant un país que reclama fets, el govern no té ni paraules.

La prova del que els estic dient no són paraules sinó fets són els pressupostos presentats pel govern pel 2009. El govern ha presentat uns pressupostos que a més de ser poc creïbles si ens atenem a la l’executat el 2008 – només un 37% el departament de treball- són poc rigorosos i no serviran per fer front a la crisi i ajudar les famílies i l’economia productiva.  Ni augmenten la inversió pública, ni augmenten la despesa social, ni augmenten les ajudes als sectors productius als nivells que serien necessaris.

No me’n vull estar de recordar que després de 5 anys de tripartit s’ha passat de 376 alts càrrecs que tenia la Generalitat l’any 2003 als 559 actuals, i hem passat de 144.000 funcionaris el 2003 a 210.000 el 2009.
Davant d’aquest desgavell CiU ha presentat 16 mesures – sempre positius, sempre propositius- en matèria de liquiditat, plans de rescat de la indústria catalana, internacionalització, mesures fiscals i socials i d’austeritat. Destacaré de tots només 1 que em sembla d’una obvietat incontestable: 1)Garantir que la Generalitat i les seves empreses i ens paguen als seus proveïdors en els terminis establerts a la Llei (60 dies), d’acord amb un recent estudi de PIMEC el període mitjà de pagament de la Generalitat és de 200-230 dies; Espero que el govern ens escolti.

Estem disposats a ajudar a que els governs socialistes que governen l’Estat, la Generalitat, la majoria de les diputacions i ciutats com Barcelona, L’Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Tarragona, Lleida o Girona tirin endavant mesures que serveixin veritablement per augmentar la liquiditat del país, la nostra productivitat, l’austeritat dels nostres governs i els ajuts per a aquells que no poder tirar endavant. Per responsabilitat i pel bé del país. Com sempre. Però si els governs socialistes no rectifiquen seguirem denunciant que els ciutadans de Catalunya estem sols davant la crisi, una vegada més, com ho hem estat en les recents importants crisis que hem patit i que ha gestionat malament el tripartit: forat del Carmel, rodalies, apagada elèctrica de Barcelona o la sequera. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1395
1
Comentaris afegits 
jajape (Anoia) 21-11-2008 - 16:53
Felip tens molta ra en el que dius per cal ser mes concret i curt en els articles. Molta gent espera de CDC, propostes clares, que segur que tens. Llegir, en aquest pas no es, precisament, una de les virtuts ms practicades.
TORNAR