e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Gener de 2010

Les dades macro i microeconòmiques que cada dia es van publicant assenyalen que no anem bé i que la nostra economia no millora. No es recupera a casa nostra però sí comença a millorar en alguns països del nostre entorn europeu. Hi ha països que comencen a veure els primers fruits d’unes polítiques públiques que, en algunes coses, l’han encertat i han sabut fer front a alguns dels reptes que la situació econòmica els ha plantejat. Aquí seguim augmentant el dèficit públic, no augmenten les exportacions i estem a les portes d’una pujada d’impostos per aquest 2010.

La fotografia més entenedora del que està passant Catalunya és la  xifra de l’atur que va augmentant mes a mes sense que observem que el govern Tripartit posi en marxa cap mesura. I a aquesta preocupació, que hauria de ser la principal del govern, caldria  afegir- hi la preocupació respecte altres temes que no s’estan gestionant bé: 1) l’afer relacionat amb la possible manipulació informativa de l’origen del foc d’Horta de Sant Joan i sobre l’actuació d’Interior pel que fa al salvament dels bombers morts; 2) l’acceptació tàcita de la proposta de gestió de l’aeroport del Prat feta pel Govern Zapatero en la qual les institucions catalanes resten sense poder de decisió respecte la seva gestió; 3) l’acceptació del traspàs del sistema ferroviari de rodalies sense trens, sense estacions, sense vies i sense el servei de mitja distància; 4) la polèmica al voltant de l’empadronament de persones immigrades a on el Govern Montilla enlloc d’afrontar el problema real de com poden ajudar als Ajuntaments a  fer front a les despeses derivades dels serveis socials, educatius i sanitaris per acollir millor la immigració, s’ha dedicat a desautoritzar al govern de Vic i als seus regidors; i 5) en l’afer del magatzem d’Ascó el president de la Generalitat ha estat una setmana absent del debat, al marge, com si el fet en sí mateix no tingués un abast de caràcter nacional.  

Davant d’aquesta fotografia del país i davant d’aquesta manca de capacitat de gestió i de lideratge per fer front a les necessitats del país, des de CiU proposem un canvi d’escenari que ens permeti fer front als reptes d’avui. Estic convençut, com molta gent, que hi ha una altra manera de fer política i de governar el país. La política de la crisi permanent, dels soroll i de l’estrès no pot continuar presidint i caracteritzant el nostre govern. Cal un canvi en la  manera de governar i en l’actitud davant la situació difícil que estem vivint.

El mateix Artur Mas en la conferència que va portar a terme la passada primavera va explicar que tenim solucions i mesures per fer front a la crisi i aixecar Catalunya. Però per fer-ho possible cal posar per davant el país als interessos partidistes. Avui Catalunya necessita dedicació, esforç, ser rigurós, tenir valentia, decisió i discreció en moltes ocasions, adjectius aquests que avui no qualifiquen a l’actual govern ni al seu President.

Aquest any pot ser el de l’inici de la recuperació econòmica, de la represa del país, de la millora de la cohesió social i de la reconstrucció de la confiança col·lectiva en nosaltres mateixos, en el país i en les nostres institucions públiques i privades. Aquest pot ser l’any del canvi de tendència. Un canvi que per ser possible necessitarà estar avalat per una amplia majoria de catalans i catalanes.  

Estic convençut que si fem la feina ben feta la nostra proposta no tindrà ni fronteres ni rival i guanyarem un futur d’èxit per les persones que viuen i treballen a Catalunya.

Els ciutadans esperen persones que amb humilitat acceptin les critiques, proposin mesures reals i tinguin una actitud de generositat, de coratge i sobretot de compromís en la transformació d’una realitat, la d’avui, que no ens agrada. El compromís de CiU es un compromís que lluny de ser naïff respon a una manera de ser i entendre la política.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3608
2
Comentaris afegits 
Enric (Barcelona) 27-01-2010 - 18:14
article genial!
Estrelles llunyanes (Enllà) 27-01-2010 - 09:37
M'ha agradat aquest article, Felip. Crec que serà difícil portar a terme tot allò que dius a la pràctica, però si com a mínim, quan governeu, teniu aquestes idees com a nord ideològic, segur que ens en sortirem.
TORNAR