e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener de 2009

La decisió de posar Ramon Tremosa al capdavant de la nostra candidatura a Europa no ha deixat indiferent a ningú. Ens han caigut crítiques per part de tots els partits polítics. Això vol dir que hem triat bé i que més enllà del que alguns vulguin fer-nos creure Convergència segueix representant la centralitat política del país.

Tremosa ha demostrat en la seva trajectòria com a catalanista la seva independència política i la seva determinació en la defensa de Catalunya. Aquest és un fet incontestable. Avui en la situació que estem vivint “toca” mullar-se per Catalunya i ell ho ha fet.  
Amb en Tremosa en ocasions hem coincidit en la diagnosi i en la crítica sobre l’estat del país. Altres no. Avui estem en el primer moment: compartim la diagnosi que el país està en una situació difícil des del punt de vista polític, econòmic i social. I que per sortir d’aquesta situació el país necessita un canvi d’orientació, un revulsiu per sortir del pou on es troba, i aquest revulsiu avui el representa CiU i l’Artur Mas.

Compartim amb en Tremosa la diagnosi que el país s’està en una situació de crisi econòmica molt important i des del govern no s’està prenent cap mesura ni per sortir-ne ni per pal·liar els seus efectes econòmics i socials. Coincidim en la apreciació que els EEUU, Anglaterra, Alemanya o França alhora de fer front a la crisi té en compte a les seves locomotores econòmiques, per interès comú de l’Estat, i en canvi Zapatero castiga a Catalunya amb dèficit d’inversions – inferiors al del PP – i amb incompliment de l’Estatut i del Finançament que aquest assenyala. Observem amb inquietud que el poder està concentrat en unes soles mans (Estat, Generalitat, Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, 3 diputacions), les socialistes, i coincidim que això no es bo per la salut democràtica del país. Convenim  amb en Tremosa que la Casa Gran del Catalanisme és un moviment polític, social, econòmic i cultural necessari que s’articula al voltant d’un projecte sòlid de progrés i un model de societat lliure i responsable. Som de la mateixa opinió que cal la implicació política de moltes persones d’arreu del país per fer front als reptes del país i que això no serà possible des de estructures homogènies, uniformes i tancades, sinó ben al contrari. Coincidim en observar que Catalunya necessita recuperar el seu orgull col·lectiu i un sentiment de país compartit. Estem d’acord que l’espoli fiscal de Catalunya en aquest 5 anys de tripartit s’ha fet massa evident, el centralisme en la gestió de les infraestructures massa lacerant i la hipocresia institucionalitzada del PSC, massa repulsiva.  
A CDC estem fent la feina ben feta: hem posat el partit al dia per fer front als reptes del país. Idees, solidesa, credibilitat i iniciatives polítiques al servei del país. Hem obert el moviment polític que representem perquè tothom pugui participar-hi amb comoditat. I això és avui un pol d’atracció de gent que com Tremosa i d’altres que busquem espais de trobada per la reflexió i l’acció a favor del país.
Més radicals? La única radicalitat de Tremosa, de Mas i de Convergència és en la defensa dels interessos dels catalans. Més que mai? Sí, perquè més que mai el Govern de Catalunya, si tenim en compte els fets, ha dimitit de la seva defensa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1416
3
Comentaris afegits 
Guillem (Barcelona-Les Corts) 31-01-2009 - 18:41
Heu fet una bona tria amb en Tremosa. Millorarà molt els resultats d'en Guardans i dona una mica més de credibilitat a Convergència i a la classe política en general.
Pako (Santako) 31-01-2009 - 15:54
Veig que l'extrema dreta anticastellanista torna a tenir veu a e-noticies...CIU no es menjará un torrat, no veig a la burgesia catalana de Barcelona votant en massa a un Independentista com en Tremosa, ja hi ha veus de descontent...i d'alegria en mi!!!
Jorge (L'H) 01-02-2009 - 12:51
Uf, ha vuelto el que se dedica a insultar a todo castellano parlante viviente, empezando por Montilla...em dirigiré a vostè en català no sigui que se senti ofès: la gent a L'H votava en massa al Pujol; ara a CIU no us vota ni el tato, feu-s'ho mirar...
TORNAR