e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Mar de 2009

Bracons: tard, malament i incomplet

Aquest divendres s’inaugura el Túnel de Bracons. Es tracta d'una obra que divendres s'inaugura gràcies a l'impuls de CiU. Si CiU no hagués tirat endavant el projecte i hagués adjudicat les obres, l'Eix Vic -Olot per Bracons divendres no començaria a ser una realitat. Ara bé, s'ha fet tard, malament i de manera incompleta.

El Conseller Nadal ha organitzat una inauguració però les raons per les inauguracions són justes i molt limitades. Primer perquè Bracons fa cinc anys que podria estar en funcionament. Segon, perquè l’obra és un exemple de partidisme i d’un mal estil de fer política que ha fet possible que una obra fonamental pel desenvolupament d’una part del nostre país hagi estat anys aturada només per les discrepàncies partidistes dels actuals integrants del govern. Tercer, perquè el resultat són unes obres més cares. 15 milions d’euros d'indemnització per tenir parades les obres i 15 milions d'euros més per les reformes introduïdes. 30 M€ més del que inicialment estava previst. 30 milions més que hem pagat entre tots els ciutadans. Quart, perquè el resultat de l’obra és una carretera amb més risc i més lenta. Més cost i pitjor resultat; inversemblant però cert. Cinquè, perquè no pot ser que el dia de la seva inauguració la circulació de camions de més de 7.500 Kg estigui restringida a camions d’empreses domiciliades a la Garrotxa i Osona. I sisè, perquè l’eix Vic–Olot encara no té resolta la seva continuïtat. Un cop arribes a la Vall d’en Bas, les noves variants de Les Preses i d’Olot no existeixen. Tot està encara per decidir. El que l’actual govern hauria d’inaugurar divendres és l’Eix Vic-Olot complet i no una part. El túnel de Bracons només representa una peça central – i evidentment fonamental - que ha de permetre la posada en funcionament d’una nou eix de comunicació al nostre país.

Bracons és una obra de país, una obra transcendental per a la qual el govern de CiU va assumir quan corresponia un debat intens perquè representava una oportunitat de desenvolupament única per a la Garrotxa i per a Osona. Una oportunitat per assegurar un bon equilibri territorial. I es va acordar amb la gent del territori, amb l’alcalde socialista d’Olot Lluís Sacrest, per exemple, que la Generalitat assumia el compromís de tenir resoltes les variants amb el final de Bracons per evitar el que ara passarà, que estarem cinc anys més com a mínim fins que Olot pugui tenir els enllaços que calen i sense col·lapses per donar sortida al trànsit que el túnel significarà.

Bracons és un símbol de com no podem gestionar la construcció d'infraestructures al nostre país. Bracons és un nou exemple i un reclam del canvi que el país necessita. Hi ha una altra manera de governar més capacitada a arribar consensos, més eficient, més eficaç i amb uns resultats més beneficiosos pel país. En un moment com el que vivim, més que mai, el país necessita una altra manera de governar i Bracons n’és una bona mostra del que mai més no ha de passar a Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2092
2
Comentaris afegits 
fart de tanta destrucci (Cat) 02-04-2009 - 01:21
Els convergents us podeu anar tots a pastar fang, heu estat destrossant Catalunya durant anys omplint-la de ciment i encara us queixeu. Aquesta porqueria de Bracons no s'hauria d'haver fet mai.
Benet (Garrotxa) 01-04-2009 - 18:17
Sr. Puig, No ser que els seus interessos per la Garrotxa no afavorien els garrotxins i el sr. Nadal va saber escoltar-nos? No ha pensat mai que si s'obris Barcons com a Autovia s'ens emplenaria de camions de pas, putes com La Jonquera? Aix no ho volem!
TORNAR