e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Juny de 2009

Ara, canvi de cicle

Els resultats de les eleccions europees a CiU ens han anat bé tot i que no era gens fàcil: desmobilització general de l’electorat arreu d’Europa; una campanya bipolaritzada, negativa i crispada i localista per part del PSOE i PP en clau de primàries; i, finalment, una circumscripció electoral única per a tot l’Estat - cosa que no passa ni a la jacobina França- que no ens afavaoreix als partits nacionalistes.
 
Fem repassada dels números a Catalunya: el PSOE perd 205.346 vots dels 708.845 que perd a tot l’Estat, el PP perd 24.878, ERC perd 69.365 i ICV perd 32.782.  A diferència de la resta de partits CiU en guanya 70.215.  Conclusions: 1) Malgrat la baixa participació la única força política que guanya en vots és CiU. 2)  Les forces polítiques que integren el govern de Catalunya tenen una baixada de 307.175 vots.
 
Les dades són tossudes i indiquen que un cicle s’ha acabat i cal donar pas a un de nou. El país no va bé, el govern no dona respostes i la gent ho ha interioritzat. Ara toca canvi. Ara Catalunya vol una altra manera de fer la política i de governar.
 
Fa temps que ho anem dient “l’hora del patí a Catalunya s’ha acabat”.  És l’hora de la bona política. Ara toca arremangar-se, fer la feina ben feta, arreglar tot allò que no va bé, aportar solucions i idees per sortir el més aviat possible d’on som, i, sobretot, no enganyar més a la gent. Prou de promeses, i de bones paraules. Ja fa temps que és l’hora dels fets i hi ha polítics que encara segueixen prometent i incomplint lleis. Fins quan? Doncs fins que els ciutadans diguem prou. Gran virtud de la democràcia.
 
Aquest canvi de cicle és una bona notícia per a CiU, però som molt conscients que tenim molta feina per endavant per explicar que creiem que cal fer i com caldria fer-ho, sense enganyar a ningú ni prometre res que no es pugui complir. Però sobretot caldrà que siguem capaços de transmetre credibilitat amb la política i esperança i il·lusió en un futur millor ple d’oportunitats si fem les coses bé.
 
Tot està fet? No, però més que mai és possible.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1460
3
Comentaris afegits 
El respecte (obre portes) 10-06-2009 - 18:22
No es pot obviar que, majoritariament sentint-se catalana i acceptant la cultura catalana, part de la societat es d'arrel andalusa, gallega, estremenya, etc., i, encara avui, cal cercar una integraci respectuosa, com es fa amb els nous immigrants.
fd (.) 10-06-2009 - 15:35
No diguis blat fins que sigui al sac i ben lligat. I aquest blat precisa esfor, centrant-se en projectes ms propers a la gent, el dia a dia, per a que hom tingui confiana per encarar tasques ms ambicioses. Tot plegat implica molta humilitat i esfor.
Jordi (Girona) 10-06-2009 - 12:54
El canvi de cicle, ser una nova opci sobiranista, vist el que han fet CIU i ERC els ltims 30 anys.
TORNAR