e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Març del 2009

Bracons: tard, malament i incomplet

Aquest divendres s’inaugura el Túnel de Bracons. Es tracta d'una obra que divendres s'inaugura gràcies a l'impuls de CiU. Si CiU no hagués tirat endavant el projecte i hagués adjudicat les obres, l'Eix Vic -Olot per Bracons divendres no començaria a ser una realitat. Ara bé, s'ha fet tard, malament i de manera incompleta.

El Conseller Nadal ha organitzat una inauguració però les raons per les inauguracions són justes i molt limitades. Primer perquè Bracons fa cinc anys que podria estar en funcionament. Segon, perquè l’obra és un exemple de partidisme i d’un mal estil de fer política que ha fet possible que una obra fonamental pel desenvolupament d’una part del nostre país hagi estat anys aturada només per les discrepàncies partidistes dels actuals integrants del govern. Tercer, perquè el resultat són unes obres més...

Continuar llegint...

02 de Març del 2009

El futur necessita patriotes

La política catalana i espanyola en els darrers anys ha patit un excés de partidisme i una manca de patriotisme. Utilitzo la paraula partidisme per referir-me a una manera de fer política basada en la lluita i la ocupació del poder a qualsevol preu. I quan parlo de patriotisme em refereixo a una forma de fer política en la qual les persones i el país són la prioritat de l’acció política dels partits.
 
El partidisme allunya la societat i els seus reptes de la política. El patriotisme té l’efecte contrari, apropa a la societat i molts ciutadans compromesos, a la política. Cal que els catalans tornin a creure en la política i en els partits polítics com un motor de progrés, de canvi, de reformes i de reacció davant els reptes i les adversitats que avui estem patint.
 
Els partits polítics hem de fixar la nostra mirada i la nostra...

Continuar llegint...