e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Maig de 2012

Avui arreu del món celebrem el Dia Internacional contra l'Homofòbia i Transfòbia (en anglès, International Day Against Homophobia, IDAHO) coincidint amb l'eliminació el 1990 de les llistes de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de l'homosexualitat

Si les retallades que s'estan produint en l'àmbit laboral i econòmic són ideològiques tal com han expressat alguns experts, correm el perill que aviat siguin traslladades a l'àmbit dels drets civils i les llibertats públiques. És per això que avui cal celebrar que Catalunya i Espanya són països avançats en la qüestió d'igualtat de drets. No es pot baixar la guàrdia i cal seguir treballant per no donar ni un pas enrera, sense deixar de mirar pel retrovisor la possible sentència del Tribunal Constitucional sobre el matrimoni igualitari davant el recurs presentat pel PP.

Avui al voltant de 80 països en el món criminalitzen l'homosexualitat i condemnen els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó; nou d'aquests països (Afganistan, Mauritània, Nigèria, Pakistan, Aràbia Saudita, Emirats Àrabs i Iemen) mantenen per aquests casos la pena de mort. La discriminació basada en l'orientació sexual i en la identitat de gènere no està oficialment reconeguda pels estats membres de les Nacions Unides (tot i que organismes de drets humans com el Comitè de Drets Humans han condemnat repetidament la discriminació basada en l'orientació sexual i la identitat de gènere).

Cal recordar que van ser els governs socialistes els que van impulsar les reformes necessàries per garantir un tracte igual davant la llei al col·lectiu LGTB i gràcies a aquest reconeixement de drets, els casos d’homofòbia s’han reduït al nostre país i s’han assolit grans fites pel col·lectiu, com ara la llei de matrimoni -que possibilita també l’adopció conjunta- o la llei d’identitat de gènere. La lluita pels drets de les persones LGTB, però, continua, i avui cal treballar perque Catalunya demostri que és un país avançat i també tingui una Llei contra la discriminació per a les persones LGTB.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2061
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR