![]() |
18 de Gener del 2012
Assumpció de la derrota, i acceptar que la ciutadania ha deixat de confiar. Cal passar pàgina i abandonar les tesis que fan referència a amenaces externes com fil argumental. La devacle també té ingredients procedents...
Continuar llegint...
23 de Març del 2012
L'article del director d'E-Notícies, Xavier Rius, de fa uns dies en el que deia que ell no faria vaga, m'ha animat a respondre i dir explíticament que "Jo, sí faig vaga"el 29M. El Moviment Laic i Progressista i tot un conjunt d'organitzacions i entitats socials hem decidit recolzar la Vaga general. L'origen de les mesures ni surten de Moncloa i és que davant les polítiques europees plantejades per afrontar la crisi només van adreçades a reduir el dèficit públic, imposen una reducció de la despesa social, no estimulen la reactivació econòmica i aposten, clarament, per la desregulació del mercat laboral, tal com s’acaba de confirmar amb l’aprovació de la nova reforma laboral mitjançant el Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer.
En el darrer segle les vagues han estat carregades d'una retòrica marxista contra l'opressió del...
Continuar llegint...
04 d'Abril del 2012
Ignasi Llorente acaba de publicar “A la recerca del benestar, Independentisme racional versus nacionalisme emocional” d'Angle Editorial. Vaig tenir l'oportunitat de compartir amb ell i amb la seva tribu la presentació. La sorpresa -o no- va ser majúscula quan vaig veure que el pròleg era de Josep Ramoneda, l'acte era presentat per l'Antoni Gutiérrez-Rubí, no era l'únic sociata present aquell dia i en la intervenció no va fer servir cap vegada la paraula independència. Després de llegir el llibre, he arribat a la conclusió que l'Ignasi i jo formem part de la mateixa tribu, som socialdemòcrates, que com ell diu es concreta en la defensa decidida de les llibertats individuals, les polítiques socials i les polítiques ambientals.
M'agrada la idea que “l'independentisme sigui un objectiu administratiu defensant un model...
Continuar llegint...
02 de Maig del 2012
21 de Maig del 2012
Cal eixamplar el dret a decidir a tots els àmbits de la política que afecten als catalans si volem trobar un consens de país. A partir d'aquesta proposta és on el PSC ha de ser capaç d'exercir el lideratge que se li demana com a principal força liberal-progressista. El dret a decidir sobre el camí de Catalunya s'ha de vindicar també sobre el model d'estat del benestar o sobre l'arquitectura política supraestatal que avui dia és Europa. El dret a decidir ha de ser doncs la reivindicació de la radicalitat democràtica, és a dir, el dret de la ciutadania a poder decidir sobre el futur de les qüestions que li afecten, allunyat de dogmes de qualsevol tipus: religiós, capitalista o nacionalista.
11 de Juliol del 2013
Avís legal
E-notícies no es fa responsable de les opinions manifestades en els blocs, és un espai gratuït i els comentaris dels usuaris no constitueixen part de la línia editorial d'e-notícies. E-notícies es reserva el dret de suprimir, per qualsevol raó i sense avís previ, qualsevol comentari o l'opció d'incloure comentaris en els blocs.
© 2008 - 2023 Blogs e-notícies.
Els blogs d'e-noticies - Fabian Mohedano