e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Mar de 2011

Una cimera oberta a tot i a tothom

Demà, la primera cimera anticrisi convocada pel govern de la Generalitat, en la qual a més de l’executiu presidit per Artur Mas hi participen partits polítics, agents econòmics i socials i un grup molt qualificat d’experts, ha de servir de punt d’inflexió en la lluita contra la crisi econòmica amb la recerca de mesures orientades a la creació de riquesa i d’ocupació.

La voluntat del govern de CiU queda exposada diàfanament en la mateixa convocatòria de la cimera: una experiència innovadora en la qual s’ha invitat no només als agents econòmics i socials, sinó a tots el grups parlamentaris i a un equip d’experts conformats per figures rellevants del panorama català.

És evident que el primer punt en el qual hem de sumar esforços és la recerca de mesures que creïn ocupació. En una situació amb més de 600.000 catalans a l’atur, amb les dramàtiques conseqüències que això implica en milers i milers de famílies de casa nostra, donar suport a totes les iniciatives que serveixin per generar nous llocs de treball és la prioritat absoluta del nostre govern.

Sabem que la solució a tots els problemes que ara afecten l’economia no s’arreglen en un dia, i que tampoc cal esperar miracles d’una primera cimera. Ara, creiem factible que aquesta trobada serveixi por posar uns fonaments sòlids i sobretot constructius en la manera d’afrontar la crisi. Ja hem dit moltes vegades que la crisi no ha estat culpa només nostra, -ni del govern actual, ni de l’anterior. Però sí que creiem que no s’han fet bé les coses i que s’ha trigat massa en actuar, i que quan s’ha fet ha estat amb mesures unilaterals i poc coordinades quan no directament voluntaristes i gens possibilistes.

És precisament això el que volem superar amb la participació de tots. De la mateixa manera que no responsabilitzem ningú en concret de la crisi, sí demanem l’esforç de tots i de tothom per trobar la millor sortida possible a aquest temps d’incertesa econòmica i per restablir la confiança.

Tots els nostres interlocutors saben –i així ens trobaran- que estem oberts a totes les iniciatives que serveixin al país. El que no permetrem, en canvi, es que la cimera només sigui l’aparador de postures que l’únic de busquen es torpedinar solucions. La cimera de demà ha ser per damunt de tot un instrument útil per al país, i una demostració que Catalunya sap actuar unida quan els interessos de tots així ho reclamen.

Ara és un d’aquest moments per posar més seny que rauxa. Cal fer pinya i deixar aparcats a casa els interessos partidistes en benefici del país. No és poca cosa perseguir aquesta unitat en el que és essencial. Per això, que la cimera anticrisi sigui un èxit o un fracàs dependrà de tots, perquè de tots depèn treure Catalunya del pou actual per crear ocupació, per recuperar la competitivitat i la productivitat de la nostra economia, per millorar el finançament i, ho reitero, per restablir la confiança.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3136
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR