e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Maig de 2011

El govern de l’Estat torna a reiterar que no pagarà el fons de competitivitat a Catalunya perquè no te l’obligació de fer-ho fins el 2013. Aquesta interpretació reduccionista del govern Zapatero pot estar emparada en la legalitat, -perquè la lletra petita de l’acord de finançament que van signar PSC, Esquerra i ICV així ho permet-, però es manifestament injusta i deslleial.

El govern Zapatero, per quadrar les seves comptes i dir a Europa que ell compleix però les comunitats autònomes no, és capaç d’ofegar la Generalitat de Catalunya carregant l’incompliment del dèficit a l’administració catalana (també a d’altres) i espolsant-se les responsabilitats. Es molt fàcil quadrar els números no pagant el que és deu, es molt fàcil, però deslleial i injust.

No s’entén, la societat no pot entendre que el govern de l’Estat es negui a pagar el que ha pagat puntualment en els exercicis precedents. No s’entén, la societat no pot entendre, que s’exigeixi més sacrificis a les comunitats que tenen més transferències, per tal de millorar els números del govern central, a risc d’ofegar els ciutadans catalans. No s’entén, i la societat no ho acceptarà que es demanin més ajustos als serveis bàsics de Catalunya mentre no es redueixen ni despeses ni ministeris del govern central, en alguns casos gairebé sense competències.

El principi bàsic de lleialtat institucional l’està trencant Rodríguez Zapatero amb la seva actuació i la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, amb la seva negativa i inflexibilitat de pagar el que correspon a Catalunya. Oblida el govern espanyol que d’Estat ho és tant el seu govern com el de la Generalitat i que aquella solidaritat tan reclamada quan es tracta que Catalunya pagui, també s’ha d’aplicar a l’hora de repartir sacrificis.

Prou esforç fa el govern de la Generalitat per endreçar el malgovern financer del tripartit com perquè, a més a més, hagi de patir l’abús d’un govern central que només mirà de quedar bé ell i oblida els interessos i necessitats dels seus ciutadans.

Faria bé el govern de reconsiderar la seva posició i, com ha fet els anys anteriors, pagar el fons de competitivitat a Catalunya. Una altre decisió ni s’entendrà ni podrà ser acceptada pels catalans. Quan es tiba massa la corda, sempre hi ha el risc de trencar-la, i a això és millor no jugar.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3422
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR